Torna-vb

Berki Krisztián lólengésben első helyen jutott a döntőbe

  • MTI

Első helyen jutott a lólengés fináléjába Berki Krisztián, a szer világbajnoka a Tokióban zajló olimpiai kvalifikációs vb hétfői napján.

Berki vasárnap elért 15,866 pontos bemutatóját egyik riválisa sem tudta felülmúlni, s ugyancsak döntős lesz Hídvégi Vid, aki 15,266 pontot érő gyakorlatával végül a nyolcadik helyen került a szombati fináléba.

Berki számára komoly próbatétel az olimpiai kvóta megszerzése, pedig világbajnok Az, hogy Berkinek - éremszerzéssel - lesz-e esélye az olimpiai kvóta megszerzésére, még nem dőlt el. A jövő évi londoni játékokon való indulási jogot úgy harcolhatja ki a világbajnok, ha lovon érmet szerez, a másik két szeren - esetében nyújtón és gyűrűn - pedig az összes versenyző által elért pontszám átlagának a 85 százalékát teljesíti.

A Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) illetékesei jelenleg is számolják a pontokat, közben a magyar csapat tájékoztatása szerint a már a szállodájukban tartózkodó versenyzők is számolgatnak, de elképzelhető, hogy a hivatalos eredményeket csak kedden, rosszabb esetben a szombat-vasárnapi szerenkénti döntők után hozzák nyilvánosságra.