Haladás

Aczél Zoltán riválisokat kapott

A Haladás Sopron Bank több játékosa is sikeres edzői vizsgát tett, így a jövőben akár ők maguk is irányíthatnák a szombathelyi csapatot.

Persze egyelőre legfeljebb csak a tartalékokat, hiszen Kovács István, Simon Attila, Nagy I. Gábor és Guzmics Richárd is az UEFA B licences tanfolyamán szerzett diplomát, amivel a jelenlegi szabályok szerint maximum az NB III-ban vállalhatnak vezetőedzői munkát.

Noha a szombathelyi játékosok előtt áll még pályafutásuk nagyobbik része, úgy gondolták, nem árt ha már most gondolnak a jövőre. "Egyrészt aktív játékosként sem árt, ha jobban értem a feladatokat, és szerettem volna minél többet foglalkozni a focival is. Másrészt, noha fiatal vagyok, de tudatosan készülök a civil életre is. A tapasztalataim jók, de nem könnyű a „másik oldal” élete. - mondta a haladasfc.hu-nak Guzmics Richárd.

A múlt héten számoltunk be, hogy a Haladás többségi tulajdonosa, a szombathelyi önkormányzat 2014-ig maradásra szeretné bírni Aczél Zoltánt, aki nem zárkózik el a hosszabb távú feladatvállalástól sem.