Női kosárlabda

Vereséget szenvedett az amerikai válogatottól a jól küzdő Sopron

  • MTI

Az olimpiai és világbajnoki címvédő amerikai női kosárlabda-válogatott barátságos mérkőzésen tízpontos győzelmet aratott vasárnap a magyar bajnok és kupagyőztes Uniqa-Euroleasing Sopron vendégeként.

 A jövő évi, londoni játékokra készülő sztáralakulat Nápoly, Valencia és Prága után érkezett Magyarországra, ötmeccses európai körútjának utolsó állomására. Előzőleg megverte az olasz Schiót és a spanyol Valenciát, majd utóbbitól kikapott, mint ahogy szombaton az USK Praha vendégeként is.

A Sopronban 2006 után másodszor fellépő amerikaiaknál a korábbi tájékoztatással ellentétben nem volt ott a világ legjobb női kosarasának tartott, számtalan trófeát begyűjtött Diana Taurasi, aki a hírek szerint már csatlakozott új klubjához, a török Galatasarayhoz. A tengerentúliak a szupersztár távollétében egyenrangú ellenfélnek bizonyultak, az első és a második negyed után is döntetlen volt az állás. A hazaiaknál főként a nemrég visszatért ukrán Kurasova, míg a túloldalon az amerikai profiliga (WNBA) történetének 15 legjobb játékosa közé beválasztott Cappie Pondexter villogott.

A nagyszünetben a házigazdák elbúcsúztatták a nyáron visszavonult Eördögh Editet, továbbá felavatták az előző idénybeli bajnoki címet és kupagyőzelmet jelképező zászlót is.

Fordulás után a hatszoros olimpiai és nyolcszoros világbajnok vendégek Charles és Young révén faképnél hagyták a sokat hibázó Székely-csapatot, és az utolsó negyednek már 12 pontos előnyről vágtak neki (50-62). A hátralévő időben az Euroliga-szezont szerdán megkezdő magyar csapat már nem tudott felzárkózni, így a rivális végül magabiztos győzelmet aratott. A hamarosan Győrbe költöző Reneé Montgomery 9 pontig jutott.

Gálamérkőzés
Uniqa-Euroleasing Sopron - Egyesült Államok 63-73 (22-22, 19-19, 9-21, 13-11)
legjobb dobók: Kurasova 14, Fegyverneky 12, Zavecz 8, Horti 8, illetve Pondexter 14, Cash 14, Young 12, Charles 12