Barcelona

Ismét Lionel Messi kaphatja meg az Aranylabdát

A Barcelona klasszisának a spanyol sajtó szerint továbbra sincs vetélytársa, 2011-ben is ő lehet a világ legjobb futballistája.

Lionel Messi ismét megnyerheti az Aranylabdát - Fotó: AFP

Az argentin zseni 2009-es és 2010-es győzelme után idén is a FIFA díjának a legnagyobb várományosa. Mivel ebben az évben sem világbajnokság, sem Európa-bajnokság nem volt, így a legnagyobb klubtornát, a Bajnokok Ligáját lehet fokmérőnek tekinteni. Itt a Barcelona Lionel Messi vezetésével lehengerlő győzelmet aratott. A sorozatban a 24 éves argentin a gólkirályi címet is bezsebelte, valamint a Manchester United elleni döntő legértékesebb játékosa lett.

A katalán együttes a bajnoki címet is besöpörte, ahol Messi 31 góllal és 18 gólpasszal zárt. Ezen kívül egy Európai Szuperkupát és egy Spanyol Szuperkupát is nyert a gránátvörös-kékekkel. A Barca még decemberben megnyerheti a klubvilágbajnokságot, ez azonban már hivatalosan nem számít bele a versenybe, mert a szavazás még novemberben lezárul.

Ha az egyéni statisztikákat nézzük, a spanyol lapok szerint nincs még egy olyan játékos, aki január óta ilyen kiegyensúlyozottan teljesít a legmagasabb színvonalon. A Copa América lehet az egyetlen "fekete folt" az idei évében, ahol az argentin válogatottal már a negyeddöntőben búcsúzott.

Tavaly Lionel Messi a világbajnoki címet nyerő Xavit és Iniestát utasította maga mögé. A FIFA decemberben nevezi meg a három játékost, akikből később kikerül a győztes. Minden esély megvan arra, hogy 2012 január 9-én Zürichben ismét az argentin emelheti fel az Aranylabdát.