U21-es válogatott

A döntetlen igazságosabb eredmény lett volna - Bódi Ádám

A magyar U21-es válogatott tegnap Törökországban 2-1-es vereséget szenvedett Európa-bajnoki selejtezőn, így három mérkőzés után még mindig pont nélkül áll a csoportjában. Bódi Ádám és a debütáló Kovács István is csak az eredménnyel volt elégedetlen, a játékkal nem.

Ugyan Szokol öngóljával váratlanul került hátrányba Róth Antal alakulata, de képes volt felállni és átvette a játék irányítását is. A második félidőben az egyenlítés is összejött, igaz nem sokkal később újra a hazaik örülhettek.

"Az elején kicsit megilletődötten futballoztunk, de az olasz meccsel ellentétben, ahol megbomlott a csapategység, itt mindvégig fegyelmezettek maradtunk, és a törökök nem igazán találták rajtunk a fogást - fogalmazott Bódi Ádám, aki jó teljesítményt nyújtott, főleg a második félidőben. - A szerencsétlen öngólunk után bátrabban kezdtünk játszani, és úgy érzem, növekedett a hitünk, míg a hazaiak nem tudtak újat mutatni. A második félidőben már kiegyenlítődött a játék, és egy az egyben is meg tudtuk őket verni alkalmanként, ebből született a gólunk is. A legutóbbi, olasz meccshez hasonlítva sokat javult a játékunk, és úgy érzem egy meccsen belül is igaz, hogy folyamatos volt a fejlődés, így a döntetlen is igazságos eredmény lett volna" - mondta a debreceniek fiatalja az mlsz. hu-nak.

Az isztambuli mérkőzésen debütált az U21-es válogatottban az 1992-es születésű, azaz a többieknél két évvel fiatalabb Kovács István, a Haladás Sopron Bank középpályása, aki a mieink egyik legjobbja volt a találkozón.

"Nagyszerű érzés volt a nagyobbak között lenni, és tétmeccsen bemutatkozni - mondta az mlsz.hu-nak Kovács. - Bár gólpasszt adtam, azért elégedett nem lehetek, hiszen a feladatom lett volna még több helyzetet kialakítani, esetleg gólt rúgni. Róth Antal az edzőnk az U20-as csapatnál is, ahol jó rajt után a jövő héten a szlovénokat fogadjuk Zalaegerszegen, és szeretnék példa lenni arra, hogy jó teljesítménnyel, akarattal be tudja verekedni magát az ember a nagyobbak közé. Visszatérve a tegnapi meccsre, erősebb, képzettebb ellenfelekkel találtam magunkat szemben, mint a fiatalabbak között, érezhető, hogy itt már igazi profi játékosok futballoznak".