U21-es válogatott

Vereség Törökországban is - továbbra is pont nélkül Róth Antal csapata

A magyar fiatalok a török válogatott vendégeként szenvedtek 2-1-es vereséget, ezzel gyakorlatilag három forduló alatt eldőlt, hogy nem jutnak ki az Eb-re.

Svábék továbbra is pont nélkül állnak

Róth Antal nem volt könnyű helyzetben a találkozó előtt, mert többek között Tischler Patrik, Lázár Bence, Simon András és Fiola Attila sem állt rendelkezésre sérülés miatt, Futács Márkó pedig eltiltását töltötte. A szövetségi edző leszögezte: mindössze 18 bevethető játékossal tudott készülni, ennek ellenére nem szeretné ezt a kifogások között említeni.

Az 5. percben Sváb kis híján öngóllal nyitott egy török beívelés után. Az ellencsapásból a szombathelyi Kovács István indult meg bíztatóan, de az utolsó pillanatban menteni tudtak előle a hazai védők. A törökök egyértelmű fölényben játszottak, az ő akaratuk érvényesült. A 18. percben ennek meg is lett az eredménye: megszerezték a vezetést, de ehhez nem sok közük volt. Yirmant szöglete után Szokol olyan sután ért a labdába, hogy az a saját kapunkba pörgött (1-0). Egy percre rá Yilmaz az egész találkozó sorsát eldönthette volna, de 8 méterről kapu fölé lőtt.

A 38. percben az első ígéretes lehetősége volt a magyar csapatnak: Szokol ment el a jobb oldalon, jól csavart középre, ahol Bódi azonban rosszul találta el a labdát, amely így kapu mellé ment.
A fordulás után az 53. percben egy szenzációs magyar támadás után egyenlített Gosztonyi. Bódi passzolt a tizenhatos előterében Kovácshoz, aki remekül látta meg a jobb oldalon meginduló fehérvári szélsőt, aki a kapus mellett higgadtan lőtt a kapuba (1-1).

A gól után egyből rákapcsoltak a vendéglátók, egy óra elteltével Gulácsi védte szépen Günes szabadrúgását. Majd egy szögletet követően a kifejelt labdát Potuk remek mozdulattal lőtte 17 méterről a bal alsó sarokba (2-1). Ezután pár percig ismét teljes zavar volt a magyar védelemben, Gulácsinak és a szerencsének köszönhettük, hogy nem szereztek még egy gólt a hazaiak. A 73. percben Bódi szabadrúgását védte könnyedén a török hálóőr.

A hajrában még az újpesti Tajthyt kiállította a játékvezető miután csúnyán odalépett ellenfelének, az eredmény azonban már nem változott. A törökök megérdemelten tartották otthon a három pontot. A magyar csapat továbbra is 0 ponttal áll a csoportban, ezzel Róth Antal legénysége gyakorlatilag három forduló alatt elveszítette az esélyét, hogy kijusson az Európa bajnokságra.

U21-es EB-selejtező
7. csoport
Törökország–Magyarország 2-1 (1-0)
Gólszerző: Szokol (18. - öngól), Potuk (64.), ill. Gosztonyi (53.)
Kiállítva: Tajthy (87.)