Profi boksz

Továbbra is bizonytalan, ki lesz Erdei Zsolt következő ellenfele

A WBO egykori félnehézsúlyú, illetve a WBC korábbi cirkálósúlyú profi világbajnok ökölvívója idén még szeretne ringbe lépni az Egyesült Államokban, de menedzsmentje még nem tudott megegyezni senkivel.

Erdei Zsolt még nem ismeri a következő ellenfelét - Fotó: AFP

Az eredeti terv az volt, hogy Erdei Zsolt 33 meccsén veretlen bunyós december 10-én, vagy 17-én bokszoljon, a Blikk szerint a promóter, Lou diBella elsősorban három riválist tart a kalapban: a WBA félnehézsúlyú vb-elsőjét, a kazah Bejbut Sumenovot, az IBF amerikai bajnokát, Tavoris Cloudot, illetve a kanadai Jean Pascalt.

"Én is ezekről a nevekről tudok, de azt még nem, melyikük lehet a befutó. Folynak a tárgyalások és hozzám már csak akkor jut el a pontos információ, ha konkrét szerződéstervezetről tudunk beszélni Lou DiBellával - nyilatkozta Erdei Zsolt. – Persze, egy héten belül dönteni kellene, hiszen közeleg a december és a tisztességes felkészüléshez időre, körülbelül tíz-tizenkét hétre van szükségem."

Erdei korábban úgy nyilatkozott, világbajnoki öv a célja, ennek a kitételnek Sumenov és Cloud megfelel, Pascal azonban májusban elveszítette a WBC félnehézsúlyú vb-övét.