Olimpia 2012

Éjfél előtt véget ér az olimpiai megnyitó

  • VNA

A korábbi olimpiákhoz képest hamarabb érhet véget a londoni megnyitóünnepség - a szervezők így próbálják elérni, hogy minél több sportoló vegyen részt az eseményen.

Éjfélkor biztosan véget ér a londoni olimpia jövő nyári megnyitóünnepsége - erről nyilatkozott a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) egyik vezetője, a londoni koordinációs testületet vezető Denis Oswald. „Azt szeretnénk, ha minél több sportoló venne részt személyesen is a megnyitón, ezért fontos, hogy ne legyen túl későn vége az eseménynek” - nyilatkozta a svájci sportvezető, aki londoni megbízatása mellett a Nemzetközi Evezős Szövetség (FISA) elnöki tisztét is betölti.

Oswald arról az elképzelésről is beszélt, hogy a sportolóknak meg kellene adni az esélyt arra, hogy adott esetben idő előtt is elhagyhassák a megnyitó helyszínét, így azok is felvonulhassanak a sportünnepen, akik közelgő versenyük miatt nem akarnak 3-4 órán keresztül állva részt venni az eseményen. A tervek szerint a londoni olimpia megnyitója 2012. július 27-én este kilenc órakor kezdődik el.