Barcelona

A katalánok elnöke reagált Guardiola szavaira, ismét képbe került az Inter

Sandro Rosell nem sokat késlekedett, azonnal reagált arra a Guardiola-nyilatkozatra, amely megdöbbenést keltett a szerte a világban a Barcelona-szurkolókban.

Ahogy arról beszámoltunk, a katalán tréner ebben kijelentette, minden nap eljátszik a távozás gondolatával, ezért köt csak egyéves szerződéseket a klubbal.

Hozzátette: ha úgy érzi, nem fogadják már el a játékosai, akkor új kihívásokat kell keresnie magának, a jövője ezért még saját maga számára sem ismert.
A katalánok elnöke erre világosan leszögezte, hogy minden erejükkel azon dolgoznak, hogy meggyőzzék a trénert a folytatásról.

Rosell és Guardiola itt nagy egyetértésben - Fotó: AFP

„Mi nagyon nagyra értékeljük őt. A klub történetének messze ő a legjobb edzője. Az ember és a Barcelona is remek. José María Bartomeu, az egyesület alelnöke mindent megtesz azért, hogy Guardiola ne távozzon” - mondta a klub első embere.

Eközben az említett Guardiola-interjú után természetesen Olaszországban is felerősödtek azok a hangok, mely szerint a katalán tréner idény végén szakít a Barcelonával, és Milánóba teszi át a székhelyét. A Corriere dello Sport feltételezése szerint Massimo Moratti az egész klubot Guardiola köré építené, és ezért bármennyi pénzt megadna.

Nem is olyan rég felvetődött, hogy Massimo Moratti nagy dobásra készül 2012-ben. Olasz források szerint, az Internazionale elnökének listáján első helyen Josep Guardiola, a Barcelona trénere áll, míg a másik alternatíva Fabio Capello, az angol válogatott szövetségi kapitánya.

A katalán szakvezető neve már tavasszal is felmerült az Interrel kapcsolatban, tavasszal jóbarátja, Luis Suárez is nyilatkozott a témáról.

"Régóta ismerem Guardiolát, és úgy gondolom, új kihívásra vágyik, az Internazionale tökéletes választás lenne. Nem mondana nemet Massimo Morattinak, remekül csinálná a dolgait Olaszországban, de az Internek kell döntenie. Spanyolországban már megnyert mindent, decemberben beszéltem vele erről, nem tudna nemet mondani" - mondta az egykori remek középpályás.