Budapest Honvéd

Torghellének voltak itthonról jobb ajánlatai - Supka Attila

A Digisport Reggeli Start című műsorának csütörtöki adásának vendége a Budapest Honvéd vezetőedzője, Supka Attila volt, aki többek között beszélt Torghelle Sándorról, a Honvéd jövőbeni céljairól és a leendő igazolásokról is.

Supka Attila a csapatról beszél
A bajnokságban eddig igen jól teljesítő Budapest Honvéd a múlt héten egyéves szerződést kötött a korábbi magyar válogatott csatárral, Torghelle Sándorral. A 29 éves támadó 8 év után tért vissza nevelőegyesületébe, ahol mindjárt első bajnokiján eredményes tudott lenni. Supka Attila, a piros-feketék szakvezetője szerint Torghelle meghatározó játékosa lehet mind a Honvédnak, mind az NB I-nek.

"Hát én azt hiszem, hogy a Sanyival mindenképpen javulni fog a csatárjáték, nagyobb lett a repertoárunk. Ő egy erőcsatár, aki nagyon hiányzott a csapatból, rengeteget dolgozik elöl, a visszatámadásoknál, a csapat együttes labdaszerzésénél nagyon nagy szerepe van és természetesen a befejezésnél is" - mondta Supka, aki szerint a 42-szeres válogatott támadó tökéletesen illeszkedik a Honvéd játékába. "Az ő részéről nem pénzkérdés volt az ideigazolása. Voltak itthonról is jobb ajánlatai, mint amit mi tudtunk neki ajánlani, de ő a Honvédot választotta, mert itt nevelkedett, és megpróbál nekünk segíteni az alatt az időszak alatt, míg Magyarországon lesz."  

A klub és a játékos megállapodásának értelmében ha télen érkezik Torghelle számára megfelelő külföldi ajánlat, az esetben a játékos távozhat a csapattól.

A Győri ETO ügyvezető igazgatója, Klement Tibor a műsor múltheti adásában úgy fogalmazott, hogy a Vidi, Loki, ETO vidéki hármas után a Honvéd az, amelyik következik a sorban. Ez Supka Attila szerint igazán hízelgő rájuk nézve. "Azt eddig is tudtuk, hogy három olyan csapat van Magyarországon, ahol az anyagi háttér tényleg maximálisan adott ahhoz, hogy nagyon jó eredményeket érjenek el, de úgy érzem, hogy nálunk is megvan az a feltétel, hogy nyugodtan tudjunk dolgozni, és egy jó eredményt tudjunk elérni a Honvédnál." Ugyan a kupából a kispestiek kiestek - a szigetszentmiklósiak ellenében - de a tréner elmondása szerint a tulajdonos elvárása a nemzetközi szereplés, ezért a bajnokságban kell olyan eredményeket produkálni, ami ezt esetleg lehetővé tenné.

A kétszeres magyar bajnok tréner elmondta azt is, hogy a közeljövőben szeretnének 2-3 minőségi hazai labdarúgót igazolni - egy befejező csatárt és egy irányító középpályást. "Vannak már jelöltek ezekre a posztokra, akiket szeretnék leigazolni, de igazából ez anyagi kérdés, tavasszal is több jelöltünk volt, akit szerettünk volna a Honvédhoz csábítani, ez különböző okoknál fogva azonban sajnos nem jött össze."

A beszélgetést teljes egészében itt tekinthetitek meg: