Magyar válogatott

Nem az Anzsi dönt Dzsudzsák játékáról az MLSZ szerint

  • MTI

A magyar labdarúgó-válogatott orvosi stábjának döntésén múlik, hogy Dzsudzsák Balázs pályára léphet-e jövő hét kedden a finnek elleni, utolsó Európa-bajnoki selejtezőn a Puskás Ferenc Stadionban.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapján arról számolt be, hogy a futballista kulcscsontját kedden megröntgenezték, és a felvétel alapján az őt operáló orvos gyógyultnak nyilvánította. Ezt a felvételt a szövetség munkatársai elküldték a játékos klubjának, az Anzsi Mahacskalának, de az orosz együttes illetékesei szerdán jelezték: az egyik felvétel számukra nem megnyugtató, ezért a válogatottban való szerepeltetése aggodalomra ad okot. Dzsudzsák emiatt csütörtök reggel visszatért a kórházba, ahol egy több dimenziós felvétel készült kulcscsontjáról.

Dzsudzsák Balázs, a magyar válogatott és az Anzsi Mahacskala szélsője footgolfozik Kisorosziban 2011 októberében

"A felvételek egyértelműen bizonyítják, hogy Balázs csonttörése meggyógyult, és folytathatja a sportolást, a kollégám erről tájékoztatta az Anzsi orvosi stábjának egyik tagját is" - fogalmazott Szilágyi György, a válogatott orvosa. - "Félreértés ne essék, ez nem azt jelenti, hogy Balázs tökéletesen egészséges, hiszen a sérült rész körüli izmok még regenerációra szorulnak, de az edzéseket már teljes intenzitással végezheti."

Az MLSZ közleményéből kiderül, hogy a "válogatott vezetése jó kapcsolatra törekszik minden klubbal, ezért az Anzsi Mahacskalát is folyamatosan tájékoztatja Dzsudzsák Balázs állapotáról, arról azonban nem az orosz klub dönt, hogy a futballista játszhat-e a finnek elleni mérkőzésen. Ebben a kérdésben kizárólag a válogatott orvosai és a szakmai stáb határozhat."

Az Anzsi Mahacskala szélsője csütörtökön rádióinterjút adott, amelynek alapján úgy tűnt, klubja le akarja tiltani válogatottbeli szereplését.