Nyilatkozat

Kizárt, hogy 5-6 éven belül döntőt vezessek - Kassai Viktor

A Digisport Reggeli start című műsorának csütörtöki adásában a 2011-ben idehaza az Év bírójának megválasztott Kassai Viktor volt a vendég, aki elmondta a véleményét a Bayern München - Manchester City találkozóról és arról is, hogy a közeljövőben lesz-e esélye egy újabb döntő levezénylésére.

Kassai szerint bírói szempontból nem nagy a különbség az NB I és a BL között

A májusban a Barcelona-Manchester United Bajnokok Ligája-finálé vezetésével pályafutása egyik csúcspontjához érkező Kassai Viktor az elitliga legutóbbi körében a Bayern München-Manchester City rangadón fújta a sípot, de a találkozó után több sajtóorgánum és szakértő is bírálta a magyar sporttárs teljesítményét.

"Érdekes mérkőzés volt, hiszen maga a mérkőzés normál mederben zajló találkozó volt, voltak olyan szituációk amelyeken lehet vitatkozni, amik játékvezetői szempontból érdekesnek mondhatók, de a játékvezetői élet az ilyen, nem mindig jövünk ki úgy a mérkőzésből, hogy ne kerüljünk a kritikák kereszttüzébe. Most ez egy ilyen mérkőzés volt, kaptunk pro és kontra véleményeket, de ez a mi életünk - ez hozzátartozik" - emlékezett vissza a mérkőzésre Kassai.


Angol részről azt nehezményezték a németek 2-0-s sikerével végzőző mérkőzés után, hogy a City-t honfitársunk két jogosnak mondható tizenegyestől fosztotta meg, de az első számú magyar játékvezető szerint az efféle kritikákat el kell viselnie annak, aki ezt a foglalkozást választotta.

"A megjegyzésekkel nincs semmi gond, hiszen a futballhoz hozzátartozik, hogy mindenkinek van véleménye és lehet is véleménye a kérdés az, hogy milyen úton és milyen formában mondja ezt el. Úgy gondolom, hogy az európai színtéren nem jellemző az, hogy nagyon elragadtatnák magukat a játékosok vagy az edzők."

Az ominózus összecsapás után pár nappal már Budapesten akadt dolga Kassainak, aki a Ferencváros-Videoton rangadón is fújta azt a bizonyos sípot.

"Maga a mérkőzés Münchenben sokkal nyugodtabb volt, sokkal könnyebben kezelhetőek voltak a játékosok. Itthon, Magyarországon mindig van egy kis feszültség...általában azért külföldön többet kell futnunk, de ez inkább a nagyobb iramnak köszönhető,  én ilyen 10 %-nak mondanám a különbséget. Azért itthon sem lehet a kezdőkörben sétálva levezetni egy mérkőzést " - mesélt a nem is oly nagy különbségekről.

Miután tavasszal megkapta az év legfontosabb futballmérkőzésének dirigálását, Kassai szerint egy jó ideig nem kell azon izgulnia, hogy újra fináléban vállalhat szerepet.  "Abszolút kizárt,van egy íratlan szabály, hogy aki döntőt vezet, az 5-6 évig nem vezet szerintem döntőt". Ha döntőben nem is, azért BL-találkozókon azért találkozhatunk majd Kassai nevével. "Az rögzített szabály, hogy három mérkőzés van egy topbírónak a Bajnokok Ligája csöpörtkörében, a következő mérkőzésünket meg is kaptuk már, a 3. fordulóban fogunk majd vezetni, de hogy pontosan melyiket azt majd csak két nappal a találkozó előtt tudjuk meg. "

A beszélgetést teljes egészében ezen a videón megtekintheted: