Kézilabda

Fazekas lábáról lekerült a gipsz és elkezdte a gyógytornát

Mint arról korábban beszámoltunk, a magyar válogatott és az MKB Veszprém kapusa egy tréningen szárkapocscsont-törést szenvedett, de a játékos rehabilitációja szépen halad, és már el is kezdte a gyógytornát.

Fazekas visszatérésére még jó ideig várniuk kell a veszprémi szurkolóknak
"Múlt hét csütörtökön lekerült a lábamról a gipsz, mert kivették belőle a varratokat. Ezt követően péntektől vasárnapig itthon pihentettem, hétfőn pedig elkezdtem a gyógytornát. Ezek a gyakorlatok terhelésmentesek, a lábamra ugyanis még nem léphetek rá. Nem a bokám tört el, hanem a szárkapocscsontom, ezáltal a bokámat tudom izgatni. A doktor úr és én sem szeretném, hogy elsorvadjanak az izmaim, ezért fekvő munkával megpróbálom erőnlétileg formában tartani a vádlimat és a combomat. A műtét után öt héttel megnézzük a röntgenfelvételt, s ha olyan állapotban találják a csontot, elkezdhetem az óvatos terhelés munkát is" - írja a vehir.hu-n vezetett naplójában a klasszis portás.

Távollétében a veszprémiek magabiztosan győzték le idegenben a Csurgót és a Bajnokok Ligájában a lengyel Kielcét is, utóbbi találkozó hőse a nyáron érkező "kolléga" Mirko Alilovic volt.

"Az együttesünk ismét bebizonyította, hogy profi játékosok alkotják, s akkor amikor igazán kell, megmutatták, hogy mire képesek. Kiválóan felpörögtek erre a találkozóra, s százötven százalékkal küzdöttek egymásért, a klubért és a szurkolókért. Az alapozás alatt nagyon kemény munkát végeztünk, s nagyon erős csapatok ellen játszottunk, akikkel szemben valóban voltak gyengébb mérkőzéseink is. Azonban ahogy a Mester is mondta, a Bajnokok Ligájára időzítettük a formánkat, s az alkulat ezt be is bizonyította".

AZ MKB Veszprém legközelebb szombaton lép pályára az elsőszámú európai kupasorozatban, amikor is a dán Silkeborg látogat a királynék városába.