Nyilatkozat

Aragonés a világ legjobb edzője - Samuel Eto'o

Samuel Eto'o a spanyol AS-nak adott interjújában azt mondta, hogy Luis Aragonést tartja minden idők legjobb edzőjének, de pillanatnyilag José Mourihno az elsőszámú tréner.

A kameruni Samuel Eto'o érkezik az Anzsi Mahacskala csapatához.A spanyol válogatottat a csúcsra juttató - 2008-ban Európa-bajnokságot nyerő - 73 éves szakembert még a Mallorca játékosaként ismerhette meg Dzsudzsák Balázs jelenlegi csapattársa, aki nem fukarkodott a dicsérő szavakkal egykori mesterét illetően.

"Számomra minden idők legjobb edzője Luis Aragonés, José Mourinho pedig pillanatnyilag a legjobb a világon. Annak idején nagyon sokat tanultam Aragonéstől, mind játékosként, mind pedig magánemberként" - mondta az AS-nak a korábbi spanyol gólkirály, akinek 2000/2001 valamint a 2003/2004-es szezonban volt a trénere Aragonés.

Természetesen szóba került a kameruni gólvágó Dagesztánba szerződése is, a 30 éves csatár az Anzsinál a világ jelenlegi legjobban fizetett futballistája lett, évi 20 milliós apanázsával.

"Kaptam egy remek ajánlatot és elfogadtam. Mindannyian pénzért dolgozunk, aki más mond az egyszerűen álszent" - "vágott" oda a kritizálóknak Eto'o, aki nem csinál belőle titkot, hogy az anyagiak miatt döntött az Anzsi Mahacskala mellett.

Az Anzsi jelenleg a 8. helyen áll az orosz bajnokságban, a nemrégiben menesztett Gadzsi Gadzsijev helyét - ideiglenesen - a brazil Roberto Carlos vette át.