EURO 2012

Balotelli és Pazzini is kidőlt az olaszoknál, Criscitót a másodosztályból pótolják

Az olasz labdarúgó-válogatott egészségügyi személyzete Giampaolo Pazzinit és Mario Balotellit is visszaküldte klubjához, így mindössze két egészséges, plusz egy utólag behívott csatárral várja az utolsó két - igaz, tét nélküli - Európa-bajnoki selejtezőt a Squadra Azzurra.

Az olasz labdarúgó-válogatott egészségügyi személyzete Giampaolo Pazzinit és Mario Balotellit is visszaküldte klubjához

A Manchester City támadója hátfájdalmai miatt félbehagyta a kedd esti tréninget, szerdán már nem is edzett. A kórházi vizsgálatok után visszairányították klubjához. "Balotelli sérülése nem súlyos, konzultáltunk a Manchester Cityvel, és úgy döntöttünk, hogy visszaküldjük őt csapatához" - nyilatkozta Enrico Castellacci, a válogatott orvosa a La Gazzetta dello Sportnak.

Pazzini már kisebb sérüléssel érkezett meg a válogatotthoz, és mivel bokája nem gyógyult, őt is hazaküldték. Giuseppe Rossi a térdével bajlódik, a Villarreal csillaga a keddi edzőmeccsen sérült meg. Így csak Antonio Cassano és Sebastian Giovinco áll Cesare Prandelli rendelkezésére a támadósorban, ezért a szövetségi kapitány behívta az AS Roma játékosát, Pablo Osvaldót, aki már három gólnál jár a Serie A-ban. Rajta kívül Angelo Ogbonna, a másodosztályú Torino védője is behívót kapott, ő Domenico Criscitót váltja. A Zenit futballistája ágyékproblémával küzd, már kedden távozott a Coverciano edzőközpontból.

Az olaszok pénteken Szerbiában vendégeskednek, majd jövő kedden Észak-Írországot fogadják a C-csoportban.