U21-es Eb-selejtező

A törökök célja a csoportelsőség

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott szombaton Isztambulban, a házigazda törökök ellen folytatja szereplését U21-es Európa-bajnoki selejtező csoportjában. A mieink két meccs után még pont nélkül állnak a csoportban, a törökök viszont három mérkőzést követően hibátlan teljesítménnyel várják az összecsapást. A házigazdák Liechtenstein ellen otthon és idegenben is győztek, illetve hazai pályán 1-0-ra diadalmaskodtak Írország ellen.

A törökök nem titkolt célja, hogy az olaszokat is megelőzve, az első helyről jussanak tovább a csoportból. A szövetségi edző, az egykori Galatasaray- és Fenerbahce-játékos Raşit Çetiner elsősorban a hazai élvonalbeli bajnokságból válogatta össze futballistáit, a játékosok egy része olyan nagy múltú csapatokban szerepel, mint a Galatasaray, a Besiktas, vagy a Fenerbahce. A keretben egyetlen légiós van, Alper Uludag a német Alemania Aachen játékosa. A török válogatott szakvezetője többször is hangsúlyozta: a hazai mérkőzéseket kivétel nélkül meg kell nyernie csapatának, ebben az esetben jó esély lehet arra, hogy az olaszokat megelőzve az első helyen jusson tovább csapata a csoportból.

A meccset lengyel játékvezetői négyes vezeti, Szymon Marciniak segítői Pawel Sokolnicki és Radoslaw Siejka lesznek. A szombaton, magyar idő szerint 18 órakor kezdődő mérkőzést a Sport 2 élőben közvetíti.

Forrás: mlsz.hu