Spanyol foci

A szemnyomó Mourinho két-, a visszaütő Vilanova egymeccses eltiltást kapott

A Spanyol Labdarúgó Szövetség a Real Madrid vezetőedzőjét, José Mourinhót két, a Barcelona asszisztensét, Tito Vilanovát egy mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta a Spanyol Szuperkupa-döntő visszavágóján történtek miatt. A büntetés csak a szuperkupa-találkozókra érvényes.

Az érintetteknek emellett 600 eurót büntetést is kell fizetniük (A Real Madridnak soknak nem nevezhető 180, a Barcának 90 eurót kell utalnia a szövetségnek). Az ítélet ellen tíz napon belül fellebbezhetnek. Az eltiltás csak a Szuperkupára vonatkozik.

Az augusztus 14-i barcelonai mérkőzés 93. percében, 3-2-es hazai vezetésnél Marcelo durván felrúgta Fabregast, a vétkest, valamint az összeakaszkodó David Villát és Mesut Özilt kiállította a játékvezető. A kakaskodásba beszállt a Real vezetődzője is, hátulról belenyúlt Tito Vilanovának, Pep Guardiola asszisztensének szemébe. A sértett egy pofonnal torolta meg Mourinho akcióját. A Versenybizottság szerdai ülésén arra jutott, hogy egyértelműen Mourinho volt a kezdeményező, Vilanova pedig reagált a provokációra.

A Szuperkupát 5-4-es összesítéssel a katalánok nyerték.

Az ominózus jelenetsor: