Férfi kézilabda NB I

A Szeged csak rövid időszakokban jött zavarba a Csurgó ellen

Mindkét félidőt jól kezdte ugyan a Csurgó a Budapest Bank férfi kézilabdaliga szerda esti mérkőzésén a Szeged otthonában, de a Tisza-partiak összességében uralták, és végül nagy különbséggel nyerték a találkozót.

A Budapest Bank férfi kézilabdaliga szerdai játéknapján a Szeged magabiztos győzelmet aratott a Csurgó ellenMindkét csapat jó védekezéssel nyitott, jól zártak a hatosfalak, így az első gólra percekig kellett várni, Oláh Gábor hétméteresből talált be először. A Csurgó a meccs elején rendre meg tudta szerezni a vezetést, a Szeged azonban egy gólnál messzebb egyszer sem engedte ellenfelét.

Az első negyedóra végéhez közeledve már látszott, hogy a hazaiak képzettségben fölényben vannak, Lékai betöréseivel, Sulc átlövéseivel és Prodanovics szélről jövő labdáival Paul egyáltalán nem tudott mit kezdeni, nem is volt meglepő, hogy a 14. percben Bakó Botond időt kért, és kapust is cserélt.

Az ötgólos hátrányt valamelyest csökkentették is a vendégek, főleg Pavlovicsnak köszönhetően. A többiek lövéseit Tatai többnyire olvasta, de elöl a szegedieknél is több lett a rossz lövés és az eladott labda. Így a hajrában Skaliczki László is kikérte idejét, majd a Pick 5-1-es védekezésre váltott, és Lékai zavarótevékenysége meg is hozta az eredményét, újra nőtt a hazai előny, 18-13-mal vonultak a szünetre a csapatok.

A második félidő elején a Csurgó rá tudott ijeszteni a hazai hívekre, Pavlovics ugyanis két gyors góllal nyitott, de Miss és Simon is eredményes volt, így jó tíz percig három gólon tudta tartani a különbséget a vendégegyüttes. A feltámadás azonban nem tartott sokáig, a Szeged újra elkezdett védekezni, Tatai pedig védeni, Bakó Botondnak így már 26-18-nál kellett időt kérnie.

A vezetőedző tanácsai azonban csak arra voltak elegendőek a Csurgónak, hogy 9-10 gólon tartsák a különbséget. Legalábbis az utolsó öt perc kezdetéig, amikor Sulc 11. találata már összességében is 11 gólos előnyt jelentett a Picknek. Az átlövő az utolsó pillanatokban belőtte a tizenkettediket is, de közben a védekezésre már kevésbé figyeltek a hazaiak, így "csak" tíz góllal, 36-26-ra nyerték a találkozót.

Budapest Bank férfi kézilabdaliga
Pick Szeged-Csurgó 36-26 (18-13)
Újszegedi Sportcsarnok, Szeged; Vezették: Bonifert, Oláh
Szeged: Tatai, Mikler (kapusok), Vadkerti A. 1, Buday 4 (2), Bajorhegyi, Lékai 4, Pribarics, Zubai 5, Törő 1, Czina, Prodanovics, 5, Sulc, 12, Ancsin 4
Vezetőedző: Skaliczki László
Csurgó: Paul, Nikolics (kapusok), Herbert 1, Oláh 3 (2), Katzirz, Országh 1, Pavlovics 6, Kos, Vadkerti G. 4, Simon 3, Szőllősi3, Császár, Miss 3
Vezetőedző: Bakó Botond