NFL

A Mercedes az új névadó szponzor a Saints stadionjában

  • VNA

A jövőben a Mercedes-Benz Superdome névre hallgató stadionban játssza hazai mérkőzéseit a New Orleans Saints NFL csapata.

A New Orleans Saints Stadionja
Erről szóló megállapodást írtak alá a felek a napokban, amelynek értelmében a német autógyár lesz a névadója a Saints 73.000 néző befogadására alkalmas stadionjának. A szerződés fontos volt a német cégnek, amely az amerikai focin keresztül szeretné erősíteni piaci pozícióit az Egyesült Államokban is. A Mercedes-Benz tízéves megállapodást írt alá az 1975-ben épült stadion üzemeltetőivel és Louisiana állam vezetőivel, így a csapat költségvetése a következő évekre biztosítottnak tűnik.

A stadion a 2005-ös Katrina hurrikán idején lett híres, amikor a vihar megrongálta a tetőszerkezetet, amelyet utána hosszas munkával tudtak csak helyreállítani. A New Orleans városát sújtó természeti katasztrófa idején a stadion területe átmeneti szállásként és menhelyként is szolgált több ezer ember számára. A mostani szerződés jó üzletnek tűnik, hiszen a Saints mérkőzéseire idén minden jegy elkelt, ráadásul a várólistán is 50.000 név szerepel. A Mercedes-Benz cég a mostani szerződés mellett a stuttgarti és a sanghaji stadionok névhasználati jogával is rendelkezik. Az új NFL-stadion elnevezés október 23-ától válik hivatalossá.