Arsenal

Wenger a bajnoki címet már elfelejtette, a BL-t még nem

Az Arsenal pocsék idénykezdete után a csapat menedzsere 7 forduló után lemondott a bajnoki címről, de tapadna az élcsapatokra.

Wenger elfelejtette a bajnoki címet - Fotó: AFP

Mindössze két pontra a kiesőzónától, viszont tizenkét pontra az éllovasoktól áll hét forduló után az Arsenal az angol bajnokságban. Úgy tűnik, Cesc Fabregas nyári távozását nem tudta kiheverni a gárda, amelynek inkább maga mögé kell tekintgetni, mint előre. Tony Woodock, az Ágyúsok egykori játékosa nem is olyan rég úgy nyilatkozott: el tudja képzelni, hogy a londoni együttesnek kiesési gondjai lesznek.

„Tizenkét ponttal vagyunk a Manchester United és a City mögött. Nem reális arról beszélni, hogy megnyerjük a bajnoki címet. Harcolnunk kell azért, hogy visszajöjjünk egy jobb pozícióba, ez a realitás. Habár nem ott vagyunk a tabellán, ahol szeretnénk, a valós célunk az, hogy azoknak a csapatoknak a közelében maradjunk, akik a Bajnokok Ligája-indulásért küzdenek” - nyilatkozta Arsene Wenger.

A francia szakembernek nincs könnyű dolga, hiszen továbbra is a sérültek listáját gyarapítja Thomas Vermaelen, Sebastien Squillaci, Johan Djorou, Jack Wilshere és Abou Diaby is.