Orosz foci

Roberto Carlos a BL-be vágyik az Anzsival

  • MTI

Legkésőbb két év múlva a Bajnokok Ligájában vagy az Európa Ligában kell szerepelnie a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató orosz Anzsi Mahacskalának - legalábbis Roberto Carlos, a labdarúgócsapat múlt héten kinevezett játékosedzője szerint.

Roberto Carlos, az Anzsi Mahacskala játékosedzője a Dinamo Moszkva elleni orosz Premjer Liga-mérkőzésen
A 38 esztendős brazil világbajnok egy moszkvai televíziós show-műsorban kedden azt mondta, Oroszország legjobb együttesét akarják összeállítani és a nemzetközi klubfutballban is történelmet akarnak írni.

"Keményen dolgozunk azon, hogy egyszer felvehessük a versenyt olyan gárdákkal, mint a Real Madrid vagy a Manchester United" - mondta Carlos. "Az elsődleges célunk, hogy a legjobb orosz játékosokat szerződtessük. Ezen kívül jövőre szeretnénk még egy-két sztárfutballistát leigazolni."

Az Anzsi a múlt héten menesztette Gadzsi Gadzsijev vezetőedzőt, helyét addigi asszisztense, Andrej Gorgyejev és Roberto Carlos vette át. A 2002-ben vb-t nyert hátvéd azt mondta, elkötelezett Szulejman Kerimov, a Mahacskala milliárdos tulajdonosa iránt.

"Felajánlotta, hogy a pályafutásom befejezése után is maradjak a klubnál" - mondta Carlos. "Hívtak az Egyesült Arab Emírségekbe és Brazíliába is, de a legjobb ajánlatot Mahacskalában kaptam."

A kulcscsonttörése után még lábadozó Dzsudzsákot egyelőre nélkülöző Anzsi 26 forduló után a nyolcadik az orosz bajnokságban, amelynek első öt helyezettje indulhat a nemzetközi kupákban.