La Liga

Laudrup után Nadalék is távoznának a Mallorcától?

  • VNA

Valami nincs rendben a spanyol Mallorca háza táján, ahol a múlt héten lemondott az edző, most pedig a kisebbségi tulajdonos is távozhat.

Michael Laudrup, a Mallorca korábbi edzője és Rafael Nadal spanyol teniszezőAz elmúlt héten távozott az RCD Mallorca labdarúgó csapatának kispadjáról Michael Laudrup, a dán tréner távozása azonban komoly lavinát indított el. Hétfőn ugyanis az egyesület kisebbségi tulajdonrészével rendelkező Nadal-család bejelentette, hogy otthagyják az igazgatótanácsot, így a klubban tavaly részesedést vásároló Rafael Nadal, valamint nagybátyja, Miguel Ángel Nadal, az egykori válogatott futballista is lemondott posztjáról.

Laudrup a klubvezetéssel történt vitája miatt távozott idő előtt az anyagi gondokkal küzdő egyesülettől. Nadalék már régóta nem értenek egyet Serra Ferrer klubigazgató vezetési módszereivel, és most többek között azt is kifogásolták, hogy nélkülük egyezett meg az új edzővel, Joaquín Caparrósszal. A tíz százalékos tulajdonrésszel rendelkező Nadal-família esetleges távozási szándékát a klubvezetés egyelőre nem erősítette meg. A Mallorca szóvivője, Jordi Jimenez annyit mondott hétfőn, hogy hozzájuk egyelőre még nem érkezett a Nadal-tulajdonrész értékesítésére vonatkozó szándéknyilatkozat.