Atlétika

Jessica Ennis lett a 2017-es londoni vb-pályázat nagykövete

Csak két város, Doha és London pályázik a 2017-es szabadtéri atlétika világbajnokság megrendezésére. A nemzetközi szövetség (IAAF) bizottsága nemrég kétnapos látogatáson a helyszínen tájékozódott, közben a britek az Európa-és világbajnok hétpróbázót, Jessica Ennist nevezték ki a vb hivatalos arcának.

A világbajnokságot valószínűleg a jövő évi ötkarikás játékokra épített Olimpiai Stadionban rendeznék meg - bár a helyszín körül rengeteg a vita, a Tottenham Hotspur és a West Ham United a bíróságon csatázik egymással (utóbbi nyerte az olimpiai használatra kiírt pályázatot), és sokáig úgy volt, hogy a futópályát elbontják és átépítik a stadiont az olimpiai után.

"Nagy-Britanniában rendkívül nagy hagyományokra tekint vissza az atlétika, a szurkolók szenvedélyesek, ez mindenképpen pozitív eleme a londoni pályázatnak" - mondta Bob Hersh, az IAAF alelnöke.

Közben a 2009-es berlini vébén, és a 2010-es barcelonai Eb-n hétpróbában aranyérmet nyert, Teguban ezüstérmes Jessica Ennist "felavatták" a Tower Hídon a 2017-es londoni kandidáció nagykövetének.