Vízilabda

A Vasasnál visszaszereznék az aranyérmet

  • MTI

A Vasas előző években rendre bajnok, legutóbb azonban az Eger mögött ezüstérmes férfi vízilabdacsapata az új idényben vissza akarja szerezni az első helyet a Vodafone ob I-ben.

A keddi sajtótájékoztatón a fontos célok közé sorolta Földi László vezetőedző azt is, hogy az általa gardírozott angyalföldi együttes helyt álljon a nemzetközi színtéren is, azaz ott legyen a legjobb nyolcban az első számú európai klubsorozatban, a Bajnokok Ligájában. Ehhez még egy kört kell sikerrel teljesítenie, hiszen a minapi zágrábi selejtezőből csoportmásodikként a hazai Mladost mögött kiharcolta a továbbjutást a legjobb 16 gárda alkotta BL-főtáblára

Az összejövetelen elhangzott, hogy az elvárások teljesítéséhez erős keret áll rendelkezésre, amelyben olimpiai, világ- és Európa-bajnokok is vannak. Ezzel együtt nehéz lecke vár a Vasasra, hiszen idehaza az Eger mellett még további erős riválisokat kell megelőznie az elsőség visszahódítása érdekében.

"Régen volt ennyire kiegyensúlyozott az ob I, erős vagy megerősödött csapatok küzdenek az első 5-6 helyért, s a vidéki bázisok is erősödtek" - jelentette ki a vezetőedző, aki szerint ezért is alaposan felértékelődött a magyar bajnoki cím elérésének feladata.

A tájékoztatón jelen volt Markovits László klubelnök, aki kitért rá, hogy a Vasas az idén százéves, a pólócsapat afféle zászlóshajóként szállítja az eredményeket évek óta, s reménye szerint ez a 2011/12-es szezonban is így lesz.

"Remélem, az aranyat sikerül visszaszerezni, s drukkolok azért is, hogy a jövő nyári olimpián minél több Vasas-pólós kapjon helyet Kemény Dénes válogatottjában" - fogalmazott.