Atlétika

A magyar atlétika és sportvezetés büszke lehet az idei eredményekre - Dornbach Ildikó

A Magyar Atlétika Szövetség (MASZ) szakmai igazgatója, Dornbach Ildikó a szövetség honlapján értékelte a magyar atléták idei szereplését.

Deák Nagy Marcell aranyérmet nyert az Universiadén "2011-ben a magyar atlétika jól vizsgázott. A létező összes világversenyről, kiemelt nemzetközi eseményről éremmel tértek haza csapataink. A legfiatalabb korosztályban Pásztor Bence kalapácsvetőnk révén szereztünk aranyérmet a világbajnokságon és az EYOF -on. A junior Eb-n Deák Nagy Marcell szintén első helyen végzett 400 m-en, míg az U23-as korosztály Európa-bajnokságán  Baji Balázs 110 gáton elért ezüst és Márton Anita diszkoszvető bronzérmének örülhetett a szakma. A felnőtt korosztály szépen teljesített az Universiadén, ahol Deák Nagy Marcell a felnőtteket is maga mögé utasította 400 m-en, győzelme kiemelkedő teljesítmény volt - de hasonló örömet okozott Orbán Éva is, aki országos csúcsot javítva lett ezüstérmes kalapácsvetésben. Az év fő eseménye a Teguban rendezett világbajnokság volt, ahol Pars Krisztián szerzett ezüstérmet kiváló eredménnyel és versenyzéssel - vette számba az idei eredményeket a szakmai igazgató. - A magyar atlétika és a magyar sportvezetés joggal lehet büszke az idei eredményekre. Igen nagy teljesítmény ez a mi körülményeink közepette.Végignézhetjük a világversenyek érem és ponttáblázatait és megállapíthatjuk, hogy olyan országokat utasítottuk magunk mögé nagy számban, melyek nagyságrendekkel jobb körülmények között végzik munkájukat."

"A legmélyebb elismerés illeti az edzőkollégákat, akik fáradhatatlan alázattal dolgoznak az egyre romló körülmények közepette, és a versenyzőket, akikben olyan mély az elhivatottság és tolerancia, hogy elviselik a sokszor megalázó körülményeket és töretlen hittel menetelnek céljaik megvalósítása érdekében. Legyünk büszkék, de ne elégedjünk meg! Legyünk reálisak és tudjunk felismerni! Látnunk kell, hogy az említett és a nem említett további egyéni sikerek mögött – mert voltak szép számmal - azért maradt még jócskán ebben az évben. Voltak szerényebb teljesítmények és voltak nem várt, drámai betlik" - tette hozzá Dornbach Ildikó.