Társaságiadó-támogatás

A legfőbb cél a tömegesítés elősegítése - MLSZ

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége kedden délután délután tartotta soros tanácskozását. Az irányító testület a társaságiadó-támogatással kapcsolatos pályázatok elbírálási szempontjainak megvitatása során úgy döntött, hogy a legfőbb cél a tömegesítés elősegítése és a szervezet stratégiai céljainak való megfelelés.

Az mlsz.hu tájékoztatása szerint az elnökség megvitatta a társasági adótámogatás pályázatainak elbírálási szempontjait. A legfőbb cél a tömegesítés elősegítése, és az MLSZ stratégiai céljainak való megfelelés, ennek megfelelően túlnyomórészt utánpótlás-nevelésre, és infrastruktúra-fejlesztésre juthatnak támogatáshoz a klubok. A szövetség jó ütemben halad az ezret is meghaladó pályázat feldolgozásával, és belátható időn belül tájékoztatást ad az érintettek részére az elbírálás eredményéről.

Az ülésen - a játékvezetők elleni agresszív fellépések nyomán - arról is határozott a grémium, hogy ha a jövőben bármilyen osztályú mérkőzésen atrocitás ér egy bírót, akkor az MLSZ és területi igazgatósága haladéktalanul büntető feljelentést tesz, továbbá fegyelmi eljárást kezdeményez az elkövető ellen.

Az elnökség elfogadta az egyes állandó bizottságok, valamint a megyei állandó bizottságok elnökeinek beszámolóját, illetve a megyei társadalmi elnökségek elnökeinek beszámolóját. A testület elfogadta az NB III-as amatőr válogatottak tornájának versenykiírását, valamint három taggal (ifj. dr. Gábor László, Domokos János, dr. Jakabovits Péter) bővítette a Fegyelmi Bizottságot. A Borsod megyei és a Veszprém megyei játékvezető bizottság szintén új tagokkal bővült, valamint a 32-szeres válogatott, illetve négyszeres magyar bajnok Nagy Antal, valamint az egykori Vasas-labdarúgó, Antal Péter személyében két szövetségi ellenőr kapott kinevezést