Férfi kézilabda BL

Mindkét Iváncsik helyet kapott az első forduló álomcsapatában

Iváncsik Gergő és Iváncsik Tamás is  helyet kapott az Bajnokok Ligája első fordulójának álomcsapatában, melybe cseh, szlovén, bosnyák, román és tunéziai játékos került még be.

Fotó: Toró Tímea A magyar bajnok remek teljesítmény nyújtva 29-25-re legyőzte a Vive Kielce együttesét a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, az MKB Veszprém két szélsője fegyelmezett és jó játékkal járult hozzá csapata lengyelországi győzelméhez. A testvérpár idősebbik tagja, Iváncsik Gergő 6/5-ös mutatóval, míg öccse 3/2-es egyéni statisztikával zárta a kielcei mérkőzést, és ez a teljesítmény elegendőnek bizonyult, hogy mind a ketten beférjenek az első kör álomhetesébe.

A két magyar válogatott játékoson kívül az EHF beválasztotta még a Szegeden nyolc gólig jutó Filip Jíchát, a Montpellier beállósát, Issam Tej-t, a román nehéztüzért, Alexandru Stamatét, a szlovén Bostjan Kavast valamint Nagy László csapattársát, a kapuszsenit, Danijel Saricot.

Az MKB Veszprém győzelmével jelenleg vezeti a B-csoportot, legközelebb október 8-án a dán Silkeborg ellen Veszprémben lép majd pályára.

A Bajnokok Ligája Álomcsapata
1. forduló
Kapus: Danijel Saric (bosnyák, Barcelona Borges)
Beálló: Issam Tej (tunéziai, Montpellier)
Balszélső: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém)
Balátlövő: Alexandru Stamate (román, HCM Constanta)
Irányító: Filip Jícha (cseh, TKW Kiel)
Jobbátlövő: Bostjan Kavas (szlovén,Wisla Plock)
Jobbszélső: Iváncsik Tamás (MKB Veszprém)