NFL

Drámai meccsen őrizték meg veretlenségüket az Oroszlánok

A Detroit Lions az utolsó két játékrészben Tony Romo pontatlanságának és Matthew Stafford TD-passzainak köszönhetően ismét a sírból hozott vissza egy mérkőzést. A Dallas Cowboys már 27-3-ra is vezetett, a végén mégis a vendég Oroszlánok győztek 34-30-ra, és ezzel továbbra is veretlenek.

Az NFL 4. fordulója a Dallas-Detroit rangadóval kezdődött. A Lions 1980 óta nem kezdte a szezont három győzelemmel, és nagy kérdés volt, hogy a Dallas Cowboys otthonában képesek-e folytatni a szériát, ha a Vikings meccshez hasonlóan elszórakozzák a mérkőzés első felét. A múlt heti forgatókönyvhöz hasonlóan a Tony Romo-Dan Bailey páros remek teljesítményével 20-3-ra vezettek a hazaiak, és valószínűleg jó páran elkönyvelték ekkor a Lions vereségét - de valószínűleg ezek a kétkedők a múlt heti mérkőzést nem látták, hiszen a forgatókönyv aszerint folytatódott.

Nagyot hajrázott a Detroit

Történt ugyanis, hogy Romo a harmadik negyed elején kiszórta harmadik TD-passzát a mérkőzésen, amellyel már 27-3-ra vezetett a Cowboys (az 1 pontos mezőnygólt Dan Bailey értékesítette a TD-t követően), azonban alig 5 perc leforgása alatt Tony Romo két passza is idegen kezekben landolt: előbb Bobby Carpenter, majd Chris Houston szaladt be a megszerzett labdával az ellenfél TD-zónjába, és hozta vissza a vendég reményeket.

A negyedik játékrészre teljesen szétesett a hazai csapat, ezt pedig kihasználta Matthew Stafford, aki két TD passzal kompenzálta az amúgy elég gyenge passzjátékát. Jason Hanson 51 yardos gólja is kellett ahhoz, hogy a Lions feljöjjön 27-30-ra, majd 1:39-cel a vége előtt, csakúgy mint a negyed elején, Stafford Calvin Johnsonnak passzolt, mely ismételten 6 pontot és TD-t ért a vendégeknek. A Detroit ezzel megerősítette helyét a tabella élén, és továbbra is veretlen.

Nemcsak a Dallas-Detroit találkozó hozott drámát, hanem az Eagles és a 49ers találkozó is. A hazaiak részéről Michael Vick végül kötélnek állt, és végre sikerült egy teljes meccset lejátszania, miután az előző két fordulóban mindkét mérkőzésen sérülést szenvedett, azonban Vick remek passzjátéka, és Alex Henery mezőnygóljai is kevésnek bizonyultak ahhoz, hogy megszakadjon az Eagles vereségsorozata. A félidőnél pedig 20-3-ra vezettek még, és Henery a harmadik negyed elején megtoldotta ezt az előnyt három ponttal, miután harmadik mezőnygólját szerezte az összecsapáson. Talán túlságosan is megnyugodtak ezt követően, és a vendégek irányítója, Alex Smith még ebben a játékrészben visszahozta a csapatát két TD passzal. A pontot az i-re Frank Gore tette, pontosan három perccel a vége előtt 12 yardos futást követő TD-je révén kiegyenlítette a meccset, és David Akers PAT-jával meg is szerezte először - és mint később kiderült, a legjobbkor a vezetést a San Fransisco 49ers. Az Eaglesnek ezzel már három meccsre duzzadt a vereségi szériája, és a csoportja alján tanyázik.

Némi meglepetésre a Buffalo Bills a Cincinnati Bengals otthonában szenvedte el első vereségét a szezonban. Bár a Bills lehozta a második negyedet kapott pont nélkül, míg ők 17-et szereztek, a folytatásban nem tudtak mit kezdeni Andy Dalton passzaival és Mike Nugent rúgójátékával - utóbbi három mezőnygólt lőtt, köztük a harmadikat az utolsó pillanatban, 43 yardról, mely teljessé tette a hazaiak örömét, hiszen ezzel nyertek 23-20-ra.

Cam Newton újabb erős meccset tudhat maga mögött, de ez ismételten kevés volt ahhoz, hogy győzelemre vezesse a Pantherst a Chicago otthonában. Az újonc irányító 374 yardot szórt ki, adott egy TD-passzt, és jómaga szerzett két TD-t is egy 1, valamint egy 2 yardos futást követően. Persze a tökéletes jelző ezúttal sem illeti meg, hiszen az első negyedben D.J. Moore húzta le Newton passzát, majd 20 yardos futás után szerzett TD-t, és ez a hiba a végjátékban soknak bizonyult. A Chicago 34-29-re győzött, és ezzel 50%-os mérlegre tett szert.

A két nyeretlen csapat párharcából a Kansas City Chiefs jött ki győztesen, miután a Minnesotát 22-17-re megverte. A Houston Texans hazai pályán megőrizte veretlenségét, miután egy rendkívül kiélezett mérkőzésen sikerült a Pittsburgh Steelerst 17-10-re legyőzniük. A St. Louis a Washington vendéglátójaként sem volt képes megszakítani vereségi szériáját, kikaptak 17-10-re, míg a New Orleans Saints John Kasay rúgójátékának hathatós segítségével nyert 23-10-re a Jacksonville vendégeként.

NFL
4. forduló
Dallas Cowboys – Detroit Lions 30-34
Houston Texans – Pittsburgh Steelers 17-10
Chicago Bears – Carolina Panthers 34-29
Kansas City Chiefs – Minnesota Vikings 22-17
Cincinnati Bengals – Buffalo Bills 23-20
Cleveland Browns – Tennessee Titans 13-31
St. Louis Rams – Washington Redskins 10-17
Philadelphia Eagles – San Fransisco 49ers 23-24
Jacksonville Jaguars – New Orleans Saints 10-23