Női kézilabda

A szövetségi kapitányt meglepte a Győr Dániában elszenvedett veresége

Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott norvég szövetségi kapitánya a kezi.hu-n vezetett blogjában értékelte a hétvégi Bajnokok Ligája fordulóban látott magyar játékosok teljesítményét, valamint debreceni látogatásáról is írt.

Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya

A szövetségi kapitány természetesen nyomon követte az eseményeket a magyar női kézilabdában az elmúlt hetekben, hónapokban, és ennek tükrében meglepőnek találta a Győr vereségét a Randers otthonában. A Hypo Niederösterreich mérkőzésén azonban látott pozitívumot is:

"A Metz-Hypo találkozón az osztrák csapat magyarjai közül az öt gólig jutó Rédei-Soós jól játszott, Temes hamar piros lapot kapott. A Győr rendkívül rossz napot fogott ki, egyedül Pálinger volt dicsérhető. A csapat a felkészülés és a szezon során eddig rendkívül erős volt, ezek után meglepetésként hatott dániai teljesítménye. De biztos vagyok benne, hogy az ETO megerősödve tér vissza a következő meccsre!"

Karl Erik Böhn azonban nem csak a Bajnokok Ligájában figyeli a magyar játékosokat, a múlt héten több bajnoki mérkőzést is személyesen tekintett meg: "Először Debrecenbe látogatottam, megnéztem a csapat edzését csütörtökön, Köstner Vilmostól sok hasznos dolgot hallottam. A debreceni sportkomplexum nagyszerű, minden a játékosok rendelkezésére áll, pénteken magam is úsztam egyet, majd megnéztem a DVSC Békéscsaba elleni meccsét. Szombaton remek hangulatú és küzdelmes meccset láttam Siófokon, ahol a hazaiak három góllal győztek az Érd ellen."

A kapitány végezetül arról is írt, hogy a fejében nagyjából már összeállt a válogatott keret, amelyet az Azerbajdzsán és a Fehéroroszország elleni, október 19-én, illetve 23-án esedékes Európa-bajnoki selejtezőkre hirdet ki.