Serie A

A Juventusnál a bajnoki cím lebeg a szemek előtt

A hétvége rangadóján a Juventus Claudio Marchisio hajrában szerzett két góljával legyőzte hazai pályán az AC Milan együttesét és ezzel az olasz pontvadászat élére ugrott. A találkozó hőse és a torinóiak trénere is a csapategységről és a kemény munkáról beszélt a sikert követően.

Marchisio öröme a Milan ellen
Azok után, hogy a tavalyi évadban csupán a hetedik helyen sikerült zárni a szezont, a legsikeresebb olasz klubcsapat háza táján komoly változások mentek végbe. A nyári igazolások valamint Antionio Conte kinevezése egyelőre jó húzásnak bizonyultak, az Öreg Hölgy öt forduló után vezeti az olasz pontvadászatot.

"Fantasztikus meccs volt, nagyon fontos győzelmet arattunk. A válogatott meccsek miatt most lesz két hetünk, hogy keményen dolgozzunk és tovább haladjunk a Scudetto felé" - mondta a Sky Sports Italiának Marchisio, aki a Milan elleni mérkőzés hajrájában - némi szerencsével - két alkalommal is betalált.

"Természetesen örülök a góloknak, amiket szereztem, de sokkal fontosabb, hogy megnyertük a rangadót. A Milan és az Inter előtt akartunk maradni, és ez sikerült is" - mondta a középpályás.

Antonio Conte, a zebrák vezetőedzője dicsérte játékosai hozzáállását és alázatát a játék iránt, a klub korábbi kiváló játékosa szerint a tanítványai megtanultak egymásért küzdeni. "Az ilyen mérkőzéseket csapatként kell sikeresen megvívni. A Juventusnak olyan futballistái vannak, akik megtanulhatják, hogyan lehetnek bajnokok" - nyilatkozta a Tuttosportnak a 42 éves tréner.

A Juventus legközelebb október 16-án a Chievo vendégeként lép pályára.