Bundesliga előzetes

Stevens egykori csapata otthonában ül le újra a Schalke kispadjára

Vasárnap délután két mérkőzést rendeznek a Bundesliga nyolcadik fordulójában. A második helyezett Werder Bremen egy esetleges hannoveri győzelemmel utolérheti a szombaton döntetlent játszó Bayern Münchent a tabella élén, a Schalke pedig a szintén a válzotások kellős közepén lévő Hamburg ellen próbál az élmezőnybe kapaszkodni.

Huub Stevens, a Schalke 04 új vezetőedzője ül csapata Európa Liga-mérkőzésén a Maccabi Haifa ellen 2011 szeptemberében

Hannover 96-Werder Bremen
15:30 Eurosport 2
hathárom-tipp: X
A Hannover az elmúlt fordulóban Augsburgban játszott gólnélküli döntetlent, míg a brémaiak kettős emberelőnyben verték nagy nehézségek árán a Hertha Berlint. A hazaiak eddig kiegyensúlyozottan szerepelnek a bajnokságban, a Werder Bremen pedig kiemelkedően, győzelme esetén ugyanis utolérné a listavezető Bayern Münchent. Thomas Schaaf, a brémaiak vezetőedzője szerint a Hannover a csütörtöki Európa Liga-mérkőzés után nem lesz fáradt.

"Amikor nemzetközi porondon szerepeltünk, sosem éreztem ennek a hátrányát. Nem jelent semmit, hogy csütörtökön még Ukrajnában játszottak. Jó állapotban vannak erőnlétileg, vasárnapig feltöltődnek" – mondta az ellenfélről a Werder „örökös” edzője az északi derbi előtt.

A kisebb sérüléssel bajlódó Marko Marin visszatérhet a pályára az AWD Arénában.

"Úgy érzem, jó állapotban vagyok, és tudok segíteni a csapatnak vasárnap" – nyilatkozta a fiatal középpályás.
 
Hamburger SV-FC Schalke 04
17:30 Eurosport 2
hathárom-tipp: 2
A még mindig vezetőedző nélküli Hamburg az előző hétvégén megszerezte első győzelmét a VfB Stuttgart otthonában. A Schalke akkor még Ralf Rangnick lemondása után szintén hivatalos szakvezető nélkül győzte le 4-2-re a Freiburgot. A Királykékek azóta megtalálták régi-új edzőjüket, Huub Stevenst a kispadra. Érdekesség, hogy a holland szakembert a Hamburg is szerette volna megnyerni, ám végül a gelsenkirchenieket választotta.

"Minden meccs nehéz. A HSV-nek jó a támadósora és a pontrúgásai is veszélyesek" - figyelmeztetett Stevens, aki az Európa Ligában már bemutatkozott a csapat kispadján, méghozzá a Haifa elleni győzelemmel. - "Megbeszéltük a hibákat, és azt is, hogy mit csináltunk jól. A Hamburgnak egy hete volt felkészülni a találkozóra, mi pedig zaklatott napokat éltünk át az EL-mérkőzés miatt."

Stevenstől természetesen megkérdezték, hogy milyen érzései vannak a HSV elleni találkozó előtt, mivel a 2007-2008-as idényben a kikötővárosban dolgozott. Az 57 éves szakember szerint ez egy „teljesen normális” meccs lesz számára.

Christoph Metzelder, a Schalke védője még az EL-ben szenvedett sérülést, ám nem tudni, pályára léphet-e Hamburgban. Stevens elmondta, hogy a válogatott játékos elutazik a csapattal, azt azonban még nem tudni, pályára tud-e lépni.