NB I

Ötöt kapott Debrecenben a Diósgyőr

A sokak által várt rangadóból kiütés lett: a hazai pályán játszó DVSC remek játékkal 5-0-ra verte az újonc DVTK-t.

Sokan rangadóra számítottak vasárnap este, de hamar helyükre kerültek a dolgok. A DVSC-TEVA több mint 10 ezer néző előtt tulajdonképpen egy félidő alatt eldöntötte a találkozót, ami jó lecke lehetett a vendégek számára. A hazaiaknál Szűcs István és Rezes László volt sérült, a vendégeknél Ivan Rados eltiltását letöltötte, Dobos Attila pedig hosszabb idő óta harcképtelen. A 3. percben Coulibaly ugratta ki középen Kulcsár Tamást, aki kicselezte Budovinszkyt, de a kapuból kifutó Farkas Balázs elvetődve felszedte a labdát. A 8. percben újabb hazai helyzet alakult ki, Bódi adott be balról, Kulcsár hat méterről fejelt mellé középről. Öt percre rá Lippai adott remek labdát Gallardónak, aki eltotojázta a helyzetet. A 22. percben megszerezte a vezetést a DVSC: Vargaívelt előre, a labda lepattant az ötös bal sarkán, ahová  Bódi Ádám érkezett nagy lendülettel, majd egyből a hosszú sarokba lőtt (1-0).

Mészáros Norbert remekül irányította a DVSC védelmét - Fotó: MTI

Egy percre rá máris duplzott a Debrecen, Bouadla cselezget a bal oldalon, a labda Korhuthoz pattant aki azonnal középre adott, Coulibaly pedig öt méterről a kapuba passzolt (2-0). Az első félidő lefújása előtt aztán minden eldőlt: Szakály adott középre balról, Coulibaly pedig négy méterről a bal alsóba fejelt (3-0). Így háromgólos hazai előnnyel vonulhattak a csapatok a pihenőre.

A második játékrészben kicsit feltüzelte fiait Benczés Miklós, a DVTK vezetőedzője, nagyobb iramban játszottak Lippaiék a folytatásban. Az 52. percben Luque szabadrúgásból lőtt a felső lécre, onnan a labda a vetődő Novakovicsra pattant, majd Gohér ismétlését a becsúszó Mészáros mentette. Négy perccel később Carreno ment el a jobb oldalon, keresztbe tette a játékszert Tiszának, ő azonban alig, de lemaradt róla. Ami azonban kimaradt az egyik oldalon, az bejött a másikon: a 64. percben Bódi bal oldali szögletét Stevo Nikolic az ötös közepéről a bal oldali kapufára fejelte, majd a kipattanót a kapu közelébe helyezte (4-0). Két percre rá pedig teljes lett a kiütés, Nagy Zoltán szerzett a DVTK tizenhatosa előtt labdát, lepasszolta a mellette érkező Kulcsárnak, aki 13 méterről a jobb alsóba tüzelt (5-0).

A hajrában a hazaiaknál a nagy öreg, Dombi Tibor is pályára lépett, ami azt jelezte, ez a találkozó már eldőlt. Tíz perccel a vége előtt Luque lőtt 16 méterről, a hazai kapus azonban nagyot védett a bal sarok előtt. Nem mehetünk el szó nélkül a DVTK-szurkolók mellett, akik ötgólos hátrányban is ugyanúgy biztatták csapatukat, mint 0-0-nál. Nem sokkal a lefújás előtt még Yannick is elpackázott egy helyzetet, az eredmény azonban már nem változott, a DVSC ilyen arányban is megérdemelten nyert a DVTK ellen.

OTP Bank Liga 11. forduló
DVSC-TEVA - Diósgyőri VTK 5-0 (3-0)
Debrecen, 10 000 néző, V: Iványi
DVSC: Novakovic - Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut - Bódi, Varga J., Bouadla (Yannick 67.), Szakály P. (Dombi 73.) - Kulcsár, Coulibaly (Nikolic 62.)
Diósgyőr: Farkas B. - Vadász, Gal, Budovinszky, Gohér - Abdouraman - Gallardo (Arze 58.), Lippai (George 71.), Luque - Tisza, Seydi (Carreno a szünetben)
Gólszerzők: Bódi (22.), Coulibaly (23., 40.), Nikolic (65.), Kulcsár (66.)
Sárga lap: Abdouraman (89.)