La Liga

Higuaín kivégezte az Espanyolt

A spanyol labdarúgó-bajnokság 7. fordulójának zárómérkőzésén a Real Madrid Gonzalo Higuaín mesterhármasával és Callejón góljával 4-0-ra nyert az Espanyol otthonában, José Mourinho alakulata újabb győzelmével feljött a harmadik helyre.Részletek hamarosan!

Azután, hogy a Barcelona egy "szűk" győzelmet aratott a Gijón otthonában, a Real Madridon volt a sor, hogy kövesse a pontgyűjtésben legfőbb riválisát.

Az argentin csúcsformában futballozott
Rögtön az 1. percben Cristiano Ronaldo eresztett meg egy nem akármilyen lövést, a labda szabad szemmel szinte alig volt látható, Alvarez kapus csak a szerencséjének köszönhette, hogy a kezéről a kapufára vágódott a labda. Jól kezdődött tehát a királyiak számára a mérkőzés, de az első negyedóra végén Romarik közel 50 méteres ívelése hozhatta "rá a szívbajt" madridistákra. Nem sokkal később aztán Ronaldo hozta remek helyzetbe Higuaínt, az argentin pedig könyörtelenül kilőtte a hosszú felső sarkot (0-1). A gól után kissé visszaesett a vendégek összjátéka, a hazaiak mezőnyben teljesen egyenrangú partnerei voltak a nagynevű riválisuknak. A félidő zárásaként a 41. percben Sergio Gonzalez lövését Casillas nagy bravúrral ütötte szögletre - szépséghiba, hogy a játékvezető kirúgást ítélt.

 
A fordulás után meglepően jól és bátran futballozott a kisebbik barcelonai gárda, de mielőtt nagyon beleélhették volna magukat a hazai drukkerek az egyenlítésbe, jött újra Higuaín és irdatlan nagy gólt ragasztott Alvarez hálójába (0-2). Ezen találat után gyakorlatilag minden lényegi kérdés eldőlt a találkozón, de az utolsó tíz percben megduplázta előnyét a fővárosi brigád. A 82. percben a csereként beálló Callejón  Ronaldo remek passzát helyezte a kapuba (0-3), majd a rendes játékidő utolsó minutumában jött ismét Higuaín és megszerezte önmaga harmadik, csapata negyedik gólját (0-4).

A Real Madrid Barcelonában megszerezte negyedik győzelmét a bajnokságban, 13 pontjával a Barcelona és a Levante mögött jelenleg a harmadik helyen áll a spanyol pontvadászatban.

La Liga 7. forduló
Espanyol - Real Madrid 0-4 (0-1)
Barcelona, Cornella del Prat, 45 ezer néző Vezette: Teixeira Vitienes.
Espanyol: C. Álvarez - Javi López, Forlín, Moreno, Didac - Javi Márquez, Baena - Thievy (Weiss, 56.), Verdú, Romaric (Alfonso, 74.) - S. García. Vezetőedző: Manuel Pochettino.
Real Madrid: Casillas - Arbeloa, Ramos, Albiol, Marcelo - Xabi Alonso, Lass - Özil, Kaká (Granero, 84.), Ronaldo - Higuaín. Vezetőedző: José Mourinho.
Gólszerző: Higuaín (17., 66., 89.), Callejón (82.)
Sárga lap: Thievy (24.), Baena (29.), Romarik (31.), ill. Lass (50.)