La Liga

Adriano góljával nyert a sereghajtó otthonában a Barcelona

A spanyol labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójában a címvédő Barcelona a sereghajtó Sporting Gijón pályájáról hozta el a három pontot egy meglehetősen unalmas mérkőzésen.

Messiék ezúttal nem gáláztak, de hozták a kötelező
Úgy indult a mérkőzés, ahogy azt az utóbbi Barcelona-mérkőzéseken láthattuk, a katalánok rögtön a találkozó elején helyzetek sorát dolgozta ki.  A 12. percben Xavi kapott labdát a sok sérült miatt a kezdőben helyen kapó Thiago Alcantarától, a csapatkapitány mintegy 20 méterről a kapufát találta el, de a kipattanóra Adriano érkezett a legjobb ütemben és a kapuba vágta a játékszert (0-1)

Ekkor úgy tűnt, hogy a liga utolsó Gijón - más együttesekhez hasonlóan - beleszaladhat a "késbe", de a piros-fehérek elkerülték a "kivégzést". Ugyan Messiék a 90 perc folyamán 74 százalékban birtokolták a labdát, de mindössze 5 kaput eltaláló lövést sikerült felmutatniuk. Josep Guardiola fiai ezúttal nem tűntek túl motiváltnak, a hazai csapat pedig hősiesen küzdött az egyenlítésért. Bár a címvédő pontvesztése nem volt benne a levegőben, a Sporting Gijón szurkolói büszkék lehetnek kedvenceikre.

A Barcelona negyedik győzelmét aratta a bajnokságban, 14 pontjával máris átvette a vezetést a hazai Betis otthonában nyerni tudó Levante előtt.

La Liga 7. forduló
Sporting Gijón - Barcelona 0-1 (0-1)
El Molinón, 24 ezer néző, vezette: Clos Gómez.
GIJÓN: J. Pablo - Lora, Botía, I. Hernández, Canella - Rivera, Cases (Bilic, 78.) - De las Cúevas, A. Castro, Trejo (Ayoze, 74.) - Barral. Vezetőedző: Manuel Preciado.
BARCELONA: Valdés - Alves, Mascherano, Abidal (Maxwell, 55.) - Xavi, Busquets, Thiago, Adriano (Keita, 78.) - Pedro (Piqué, 55.), Villa, Messi. Vezetőedző: Josep Guardiola.
Gólszerző: Adriano (12.)
Sárga lap: Botía (18.), Cases (33.), A. Castro (86.), ill. Pedro (49.), Busquets (92.)