Premier League

A Tottenham legyőzte az Arsenalt a londoni rangadón

Bár az Arsenal többet támadott, a hazai környezetben játszó Tottenham Hotspur nyerte meg a Premier League londoni rangadóját.

Nagy harc dúlt a pályán - Fotó:AFP

Az első tíz percben egyértelműen a hazaiak játszottak fölényben, Parker közeli lövésénél Szczesnynek kellett nagy bravúrt bemutatnia. A 16. percben magához tért az Arsenal, Walcott megpattanó lövése alig ment kapu mellé. A 28. percben a holland van der Vaart pörgetett kapura közvetlen közelről, de az Arsenal lengyel kapusa ismét a helyén volt. Fél óra elteltével az Ágyúsok szerezhettek volna vezetést, Van Persie egy az egyben megverte Kaboult a bal oldalon, beadott, Gervinho azonban 12 méterről nem találta el a jobb alsót. Öt perccel az első félidő lefújása előtt azonban a Spurs szerzett vezetést: Defoe kidobta a labdát jobbra Adebayornak, aki átemelt balra, Van der Vaarthoz, aki kézzel vette át a labdát, majd 7 méterről a bal sarokba lőtt (1-0). Az első félidőben kicsit többet volt a labda az Arsernalnal, de a Tottenham szerezte meg a vezetést.


A fordulás után nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak az Ágyúsok, aminek meg is lett az eredménye: Song futott el a bal szélen, középre adott, a rövidre berobbanó Ramsey pedig közelről a kapu közepébe pörgetett (1-1). Az egyenlítés után is lendületben maradt az Arsenal, de egy ellentámadás után mégis Adebayor szerezhetett volna gólt, ha Szczesny nem véd remekül. A lelátón helyet foglaló Fabio Capello kifejezetten jó mérkőzést láthatott. A 73. percben ismét megszerezte a vezetést Harry Redknapp csapata: Walker 26 méterről lőtt a jobb alsóba, Szczesny benne volt a gólban (2-1). A 76. percben Bale duplázhatta volna meg az előnyt, de 15 méterről hibázott. Még Defoe is eldönthette volna a meccset, de lövése Szczesny kiszedte a bal sarokból. Az eredmény már nem változott, az Arsenal újabb vereségével egyre mélyebbre süllyed a válságban.

Premier League 7. forduló
Tottenham-Arsenal 2-1 (1-0)
Gólszerző: Van der Vaart (40.), Walker (73.), ill. Ramsey (51.)