NB I előzetes

Sisa-lecke Pécsen: tanulj meg nyerni!

  • Göbölyös János

A 11. fordulót rendezik az OTP Bank Ligában. Szombaton öt mérkőzést játszanak, a hazai pályán veretlen PMFC az idegenben eddig valamennyi mérkőzését elveszítő Kaposvárt fogadja.

Sisa Tibor, a Kaposvári Rákóczi vezetőedzője ül a kispadon a Videoton elleni bajnoki mérkőzésen 2011 májusában

A pécsiek lazítottak. Furcsa ezt kijelenteni a 4-4-es paksi gólfesztivál után, ám az tény, hogy az újonc kezdeti lendülete alábbhagyott, hét pontot vesztett az utóbbi három fordulóban. A parádés rajtnak köszönhetően így is dobogó közelben folytathatja a bajnokságot a PMFC, ráadásul az eddig kellemes vendégnek számító Kaposvár ellen.

OTP Bank Liga 11. forduló
Pécsi MFC–Kaposvári Rákóczi
Pécs, 10.01., szombat, 18.00
Vezeti: Bognár Tamás (Erős G., Kis Z.)
Hathárom-tipp: X
"Túl vagyunk egy nagyon jó Paks elleni meccsen, sok volt a négy kapott gól, de azért ne feledjük, hogy mi is négyet lőttünk, ráadásul idegenben, az élvonal egyik igen erős együttesének" - emlékezett a múlt heti találkozóra Mészáros Ferenc, a pmfc.hu-n. - "Vesztettünk két pontot, most mindenképpen szeretnék itthon tartani mindhármat. Három mérkőzés óta nem győztünk, emiatt egy kis mentális fáradtság érződik a társaságon. Fontos lenne most a siker, ezért azon dolgoztunk a héten, hogy felfrissítsük a fiúkat.  Nem szoktam ilyet mondani, de a Kaposvár ellen nehéz mérkőzésre számítok, nem lehet őket egy kézlegyintéssel elintézni. Agresszív és stabil csapat, de mi azon leszünk, hogy megverjük őket."

Sisa Tibornak minden pedagógiai érzékét és tudását elő kell vennie ahhoz, hogy elhitesse játékosaival, idegenben is tudnak nyerni, vagy legalább pontot szerezni. A kaposváriak vezetőedzője nehezen tette túl magát azon, hogy az eddigi tíz fordulóban hat tizenegyest és három kiállítást ítéltek együttese ellen, hiszen sem rá, sem eddigi csapataira, így a jelenlegire sem jellemző a túlzott agresszivitás, főként nem a durvaság. A szakember az nb1.hu-nak adott nyilatkozatában már nem a múlttal foglalkozott, sokkal inkább a pécsi fellépésre koncentrált: "A Pécs nagyon jól kapta el a rajtot, és szépen szerepel a bajnokságban. Az amúgy is jó keretüket a nyáron még inkább meg tudták erősíteni, így szervezett és egységes csapat az ellenfelünk. Nekünk a sérültek és azok pótolása sok gondot okoz. Természetesen minden mérkőzésre úgy megyünk ki a pályára, hogy győzni szeretnénk, igyekszünk ennek most is megfelelni."

Aki ebben nagy segítséget nyújthat, az a góllövőlistát társbérletben vezető Milan Perics, a szerb csatár ugyanis letöltötte az egymeccses eltiltását, amivel a diósgyőri vereség után az öltözőfolyosón kapott piros lapért büntették.

Forma index (a legutóbbi öt mérkőzés alapján)*
Pécsi MFC-Kaposvári Rákóczi
  ellenfél eredmény pontszám
PÉCS      
  FTC(LK) 4-1 1,50
  Újpest(NBI) 1-4 0
  Siófok(NBI) 1-1 1
  Paks II(MK) 3-0 2,50
  Paks(NBI) 4-4 1,25
Aktuális forma-index*     1,25
KAPOSVÁR      
  Siófok(LK) 2-0 1
  Győr(NBI) 0-0 1
  Diósgyőr(NBI) 1-2 0
  Andráshida(MK) 2-0 2,50
  Debrecen(NBI) 1-1 1
Aktuális forma-index*     1,10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Megpróbáljuk számszerűsíteni, melyik csapat milyen formában várja az aktuális bajnoki mérkőzését. Az értékelésnél mindig a legutóbbi öt találkozót vesszük figyelembe, a különböző meccseket más-más nehézségi fokozatba soroltuk. A győzelemért kétszer annyi pontszám jár, mint a döntetlenért, ha ezt tétmérkőzésen vendégként éri el a csapat, azt 0,5 illetve 0,25 ponttal jutalmazzuk. Az átlagolás után (az öt meccs összpontszámát elosztjuk öttel) a végeredmény megmutatja az adott együttes aktuális formáját. A Ligakupa-mérkőzéseket csak abban az esetben vesszük figyelembe, ha az első kerethez tartozó játékosok legealább 60 %-a pályára lép az adott találkozón. A tévedés jogát természetesen fenntartjuk, hiszen bármikor történhet meglepetés. De hát, ettől (is) izgalmas a játék.

Pontozási rendszer
A legutóbbi öt mérkőzésen elért győzelmekért (és döntetlenekért) kapható pontok
Bajnokok Ligája 3,0( 1,50)
Európa Liga 2,5 (1,25)
NB I 2,0 (1,00)
Magyar Kupa 2,0 (1,00)
Egyéb nemzetközi 2,0 (1,00)
Szuperkupa 1,5 (0,75)
Ligakupa 1,0 (0,50)
Egyéb hazai 1,0 (0,50)