Premier League

Mindkét manchesteri együttes nyert, kéz a kézben vezetik a tabellát

Bár nem játszott jól, szerencséjének és rutinjának köszönhetően 2-0-ra legyőzte a Manchester United a Norwich Cityt a Premier League hetedik fordulójában, miközben városi riválisa, a Manchester City idegenben nyert 4-0-ra a Blackburn Rovers ellen.

A Manchester United gyengén kezdte a Norwich elleni mérkőzést, hiszen a vendég újonccsapat alakította ki az első helyzeteket, de Hoolahan és Martin sem tudott gólt szerezni. A Vörös Ördögök ugyan átvették az irányítást az első tíz perc után, de hiába volt náluk a labda, lassan, sematikusan játszottak, így nem állították nagy kihívás elé az ellenfél védelmét.

Nem valószínű, hogy ez zavarta meg játékosokat, de David De Gea a fánkügy után csak a kispadon kapott helyet, és Anders Lindegaard védett, pedig a spanyol kapus cukormázas vagy épp lekváros kézzel talán magabiztosabban fogta volna a labdákat, mint eddig.

A második félidőben felpörögtek kicsit a hazaiak, harcosabbá váltak, de azt továbbra sem lehetett mondani, hogy jól játszanának, és a Norwich kontráiban óriási gólveszély volt. Előbb Morison ment el a jobb oldalon, és Jones mentett előle nagyot, majd Pilkington lövése pattant meg Evansen és így kötött ki Lindegaard kezében.

A 68. percben kijött a United rutinja és szerencséje, egy szöglet után Rooney csúsztatott a kapu felé, Anderson pedig közelről a hálóba bólintott. (1-0)

Ezt egy újabb nagy Pilkington-lehetőség követte, de az újabb megpattanó lövés ezúttal a kapufáról pottyant vissza Lindegaard ölébe. Az újabb gólt azonban megint a manchesteriek szerezték, Pak és Welbeck bolondították meg a vendégvédelmet, és utóbbi közelről fejezte be kettőjük akcióját. (2-0)

Mario Balotelli, Adam Johnson és David Silva ünnepelnek egy gólt a Blackburn-Manchester City mérkőzésen a Premier League-ben 2011 októberében

A Manchester City az eredményt tekintve jóval magabiztosabban nyert a Blackburn otthonában, de ők is nehezen szerezték meg a vezetést. A helyzeteik Balotelli, Milner, David Silva és Johnson révén ugyan megvoltak az első játékrészben is, de az első gólt csak az 57. percben tudta megszerezni Johnson. (1-0)

Innentől kezdve azonban könnyed játszadozásba csapott át a mérkőzés, Balotelli is megszerezte a maga találatát (2-0), majd Nasri egy megpattanó lövésből már fölényessé tette a vezetést (3-0), a véghajrában pedig Szavicsnak adott gólpasszt a francia (4-0).


A tabella élén tanyázó két manchesteri együttes tehát megszerezte a kötelező győzelmet a hetedik fordulóban, így maradtak kéz a kézben a tabella élén.

A West Bromwich Albion kispadján ült Fülöp Márton, a bokasérüléssel küzdő Gera Zoltán pedig kimaradt a keretből. Csapatuk korán 2-0-s előnyt szerzett a Sunderland otthonában, de végül meg kellett elégedniük egy 2-2-es döntetlennel.

A Newcastle idegenben - Kádár Tamás nélkül - tudott nyerni a Wolverhampton ellen 2-1-re, az Aston Villa pedig hazai pályán verte 2-0-ra a Wigant.

Premier League
7. forduló
Aston Villa-Wigan 2-0 (1-0)
gólszerzők: Agbonlahor (36.), Bent (62.)
Blackburn-Manchester City 0-4 (0-0)
gólszerzők: Johnson (57.), Balotelli (59.), Nasri (73.), Szavics (89.)
Manchester United-Norwich 2-0 (0-0)
gólszerzők: Anderson (68.), Welbeck (87.)
Sunderland-West Bromwich Albion 2-2 (2-2)
gólszerzők: Bendtner (24.), Elmohamady (27.), ileltve Morrison (4.), Long (5.)
Wolverhampton-Newcastle 1-2 (0-2)
gólszerzők: Fletcher (88.), illetve Ba (17.), Gutiérrez (38.)