Kajak-kenu

Kovács Katalin élete egyik legjobb nyaralásán van túl

  • VNA

Kovács Katalin mozgalmas és rendkívül eredményes idényt tudhat maga mögött. A hosszú szezon után csak szeptemberben jutott ideje pihenésre, amit alaposan ki is használt.

Kovács Katalin Belgrádban három Európa-bajnoki aranyérmet nyert, míg Szegeden a MOL kajak-kenu világbajnokságon kétszer hallgathatta a dobogó tetejéről a Himnuszt. A versenyzés mellett szeptemberben jutott ideje csak a pihenésre, amit alaposan ki is használt. „Tartalmas két héten vagyok túl. Előbb Horvátországban Stinján nyaraltam pár napot, majd innen továbbutaztunk Olaszországba, ahol Sorrentóban pihentem. Legvégül a testvéremnél és családjánál, Regensburgban jártam” - mondta nyári utazásairól a harmincegyszeres világbajnok a molcsapat.hu kajak-kenu blogjának.

Nem szégyellte bevallani, hogy ezúttal tényleg a pihenésé volt a főszerep, előfordult, hogy egész nap csak a lábát lógatta. Annak külön örült, hogy ezúttal az egész szabadsága alatt remek idő volt, így valóban kiélvezhette a tengerpart nyújtotta kikapcsolódási lehetőségeket. „Máskor jobban elhúzódott a szezon, és sokszor csak ősszel mehettünk nyaralni. Most viszont annyira jó időnk volt végig, hogy teljesen olyan érzésem volt, mint ha nyáron mentünk volna. Talán ennek is köszönhető, hogy teljesen ki tudtam magam pihenni” - monda Kovács.

Kovács Katalin, világbajnok kajakozó.
Az idei nyár abban is különbözött a korábbiaktól, hogy amíg máskor egyből a szezon után ment pihenni, most úgy alakult, hogy csak az edzések kezdetére fejeződött be a nyaralása. Szerdán ugyanis már el is kezdődött a felkészülés a következő szezonra. Az első napon csak futás és konditermi edzés volt a program, de elismerte, „nem esett jól”. Azt is bevallotta, hogy a kéthetes semmittevés ellenére csak 2-3 kilogramm súlyfelesleg van rajta, de ezt napok alatt ledolgozza. Télen a karácsonyi ünnepek után ennél nagyobb „problémákkal” is megküzdött már.

A hét hátralévő részében még „csak” egy edzés vár a Csipes-csapatra, majd jövő héttől a Balatonon lesznek edzőtáborban. Ez számára is újdonság lesz, hiszen hiába a sikerekben gazdag kajakos múlt, a Balaton mellett még soha nem volt edzőtáborban. „Mozgalmas lesz az ősz is, hiszen október végén Dunavarsányban edzőtáborozunk, majd november közepén Portugáliában a hajókat építő cégnél leszünk edzőtáborban. Utána már nemsokára karácsony, majd a téli felkészülés után háromszor három hétig Törökországban készülünk a jövő nyári versenyekre, elsősorban a londoni olimpiára” - vázolta fel az elkövetkezendő háromnegyed év programját Kovács.