NFL beharangozó

Ki marad veretlen a negyedik forduló után?

  • Molnár Dávid

Október 2-án folytatódik az NFL a 4. héttel, és az első három fordulót követően csupán három csapat mondhatja magát hibátlannak. Hogy a Bills-Lions-Packers triumvirátus közül melyik marad talpon, azt előre nem lehet megmondani biztosra, azonban várhatóan mindhárom csapatnak keményen meg kell küzdenie a győzelmi széria fenntartásáért.

A forduló talán legnagyobb meccsének ígérkezik a Dallas-Detroit mérkőzés, ahol Tony Romóék az év eddigi meglepetéscsapatát, a veretlen Lionst fogadják. Matthew Staffordék a múlt héten látványosan hozták vissza a sírból a Minnesota elleni derbit, de a Cowboys ellen nem kényelmesedhetnek el ennyire, hiszen Romóék a gyenge szezonrajtot követően két győzelmet is szereztek hátrányból megfordítva, és jelenleg az NFC keleti divíziójának élén találják magukat.

Aaron Rodgersék a Denver ellen játszanak - Fotó: AFP

A másik két 100%-os csapat közül talán a Billsnek van papíron a legkönnyebb dolga, hiszen a Cincinnati Bengals otthonába látogatnak, akik az elmúlt két fordulóban kikaptak - igaz mindkétszer szoros meccsen. Rian Lindell vezérletével a múlt héten a Bills a New England Patriotst fektette két vállra, és a Cincinnati védelmének össze kell kapnia magát, ha meg akarják állítani a Bills menetelését.

Aaron Rodgersék a Denver Broncost látják vendégül vasárnap. A meccs pikantériája, hogy mindkét csapat szoros mérkőzéseket játszott, de míg a Packers három győzelemmel abszolválta ezeket a megmérettetéseket, addig a Broncosnak csupán egyszer sikerült győznie a Cincinnati ellen. Azonban ha képesek lesznek felvenni a Packers ritmusát, lehet, ezúttal a szerencse melléjük pártol.

Ha már szó volt pozitív meglepetéscsapatokról, essen szó a negatívakról is, történetesen a Philadelphia Eaglesről. Michael Vick a második fordulóban fej, majd a harmadikban kézsérülést szenvedett a Sasok vereségei során, és továbbra is kérdéses, hogy a San Francisco ellen pályára léphet-e. Vick helyettese, Mike Kafka eddig nem mutatott fel túl meggyőző játékot, azonban a Philadelphia védelme még kevésbé. A 49ers ellenben az első forduló 33 szerzett pontja óta nem brillírozott támadásban, így a lehető legkellemesebb ellenféllel találják szemben magukat LeSean McCoyék.

Szintén szoros összecsapások várhatók a Houston-Pittsburgh és a New England-Oakland mérkőzéseken, amelyeken két-két 2-1-es mérleggel rendelkező csapat fog megmérkőzni egymással. Az öt eddigi nyeretlen csapat közül a Minnesota és a Kansas City vág neki a legnagyobb reményekkel annak, hogy megszakítsák vereségi szériájukat, tekintve hogy egymás ellen játszanak.

Hétfőn az eddig nyeretlen, és Payton Manninget valószínűleg az egész idényben mellőzni kényszerülő Indianapolis Colts igyekszik elkerülni 1998 óta első 0-4-es rajtját, amikor a Tampa Bay otthonába látogat a csapat. Bár az előző idényekben a Colts végzett csoportja élén, Manning nélkül bukdácsolnak, és a Tampa Bay ellen mindenkinek maximumon kell pörögnie, ha meg akarják szerezni első győzelmüket az idényben.

NFL
A negyedik forduló menetrendje
Magyar idő szerint hajnali 2:20-kor kezdődik a Baltimore Ravens – New York Jets összecsapás, míg a hétfői napon a Tampa Bay Buccaneers – Indianapolis Colts derbit követhetik figyelemmel a nézők.
Magyar idő szerint 19:00-kor kezdődnek:
Dallas Cowboys – Detroit Lions
Houston Texans – Pittsburgh Steelers
Chicago Bears – Carolina Panthers
Kansas City Chiefs – Minnesota Vikings
Cincinnati Bengals – Buffalo Bills
Cleveland Browns – Tennesse Titans
St. Louis Rams – Washington Redskins
Philadelphia Eagles – San Fransisco 49ers
Jacksonville Jaguars – New Orleans Saints
Magyar idő szerint 10:05-kor kezdődnek:
Seattle Seahawks – Atlanta Falcons
Arizona Cardinals – New York Giants
Oakland Raiders – New England Patriots
Green Bay Packers – Denver Broncos
San Diego Chargers – Miami Dolphins