Síugrás

Díszkivilágítást kap októberben a Holmenkollen sánc

  • VNA

Rózsaszínű fénnyel világítják meg októberben a legendás oslói síugró sánc a norvég főváros mellett található Holmenkollenen.

A mellrák elleni harc színével, rózsaszínű fénnyel világítják meg Oslóban a legendás síugró sáncot. „A kampány célja többrétű. Szeretnénk szolidaritást vállalni azokkal, akik mellrákban szenvednek. Emellett szeretnénk, ha a témával többen foglalkoznának nyilvánosan és ezáltal több pénz gyűlhetne a mellrák elleni kutatások támogatására. Az, hogy egy nemzeti szimbólumot is a kampány részének tudhatunk, óriási dolog. Sokkal nehezebb volt mindent megszervezni, mint előzetesen gondoltuk” - nyilatkozta Anne Lise Ryel az ötlet gazdája. Norvégiában is a mellrák a leggyakoribb rákbetegség, amelyet évente 2800 új esetben diagnosztizálnak.

A mellrák elleni küzdelem jegyében 2011 októberében rózsaszín világítást kap a Holmenkollen sánc

Az idei északi sí-világbajnokságnak is helyszínéül szolgáló Holmenkollen sánc pénteken kapta meg a díszkivilágítást, amelyet a norvég főváros polgármestere, Fabian Stang kapcsolt be. A kampány nem csak Oslóban hívja fel a figyelmet a mellrák elleni küzdelemre, Norvégia szerte több más létesítmény kap rózsaszín díszfényt. Többek között a trondheimi Tyholt torony, a drammeni Ypsilon-híd, valamint a stavangeri Valberg-híd is hasonló világítást kap.