La Liga

Caneles góljával nyert és élre állt a Valencia

A Real Madridtól kölcsönvett középpályás már a 4. percben megszerezte a valenciai együttes győztes gólját a Granada ellen.

Caneles már hamar vezetést szerzett - Fotó: AFP

A Valencia egy győzelemmel átvehette volna a vezetést a tabellán, míg a Granada pontszerzése esetén elmozdult volna a kieső helyről. Nagy tempóban kezdtek a hazaiak, már a 4. percben megszerezték a vezetést, Piatti adott vissza egy labdát Canelesnek, a Real Madridtól kölcsönvett középpályás pedig 23 méterről a bal alsó sarokba bombázott (1-0). A 8. percben megduplázhatta volna előnyét a Valencia, de Soldado passzából Mathieu nem találta el a hosszú sarkot. A 12. percben újabb hazai helyzet alakult ki: Soldado közeli fejesét védte bravúrral Fernandez. A 26. percben is meg lehetett volna a második gól, de a Benega bombáját, majd a kipattanóból a duplázást is megfogta a vendégkapus. Fél óra elteltével Caneles egy ellentámadás végén, kissé önző módon kapu fölé durrantott. Az első játékrészben magabiztosan futballoztak a hazaiak, akik több góllal is vezethettek volna.

A második játékrészben az újonc csapat próbált meg kezdeményezni, többet támadtak, de igazi helyzeteket nem tudtak kialakítani. A Valencia kis területet adott a vendégeknek, és ellentámadásokkal próbálta eldönteni a meccset. Egy óra elteltével Rico ívelt Mollo elé, Guita kis nehézségek árán azonban összeszedte a labdát. Majd ismét a vendégek, Geijo 21 méteres lövése alig kerülte el a kaput. A 65. percben a kapufát is eltalálta a vendégcsapat, Inigo Lopez fejese csattant a lécen, mivel Guita nem mozdult ki a kapuból.

Egy percre rá a másik kapunál Soldado dönthetett volna, de az öt és felesen belülről rúgta fölé a gyors beadást. A 73. percben Jonas lövése pattant meg Lopezen, Fernandez nagy bravúrral tudta védeni a labdát. Jonas szerezhetett volna újabb gólt, de Fernandez ezúttal is fogta a szöget. A másik oldalon egy gyors akció végén Carlos Martins esett el a tizenhatoson belül, de a bíró sípja néma maradt. Jonas még a ráadásban kihagyott egy 100 százalékos ziccert, de a három pontot így is megszerezte a Valencia, ezzel a spanyol bajnokság élére állt.

La Liga
6. forduló
Valencia-Granada 1-0 (1-0)
Gólszerző: Caneles (4.)