Atlétika

Blake lesz Jamaica jövője - Usain Bolt

  • VNA

Bár Usain Bolt sem számít öregnek, a háromszoros olimpiai bajnok sprinter szerint világbajnok honfitársa, Yohan Blake a jövő nagy embere lesz az atlétikában.

„Ő a jövő embere” - nyilatkozott elismerően az atlétika világába idén berobbant honfitársáról a 25 esztendős Usain Bolt, aki jamaicai atlétika jövőjét egyértelműen Yohan Blake szereplésében látja. A mindössze 21 esztendős sprinter idén - Bolt rossz rajtja és kizárása miatt is - világbajnok lett Teguban 100 méteren és a 4x100-as váltóval. Az egyéni sikert ugyan sokan még a szerencsés körülményekkel magyarázták, a brüsszeli 19,26-os kétszáz métere után azonban egyértelművé vált a vélekedés, hogy Jamaica újabb atlétikai csillagra lelt, aki Bolthoz hasonló eredmények elérésre is képes lehet, vagy akár túl is szárnyalhatja azokat.

„Ha Blake legyőz engem az olimpián, akkor jobb nálam, és megérdemli a sikert. Azt viszont mindenki tudja, hogy Londonban nem elég gyorsan futni, ott győzni is kell ahhoz, hogy valaki olimpiai bajnok lehessen” - jelezte óvatosabb fogalmazással Bolt, hogy tanult a tegui rajtmizériából. „Egyelőre nem foglalkozok az olimpiával, most az a legfontosabb, hogy élvezzem a futást, és az emberekre is jó hatással legyek. Továbbra is az a célom, hogy legendává váljak” - tette hozzá a Kaliforniában tartózkodó Bolt, aki október elején kezdi meg közvetlen felkészülését a londoni játékokra.