NB I

Nagyon oda kell figyelnünk a védekezésre - Kis Károly

A tavalyi ezüstérmes Paks a harmadik helyen álló Budapest Honvéd vendége lesz a hétvégén, Kis Károly tudja, csak akkor van esélyük a Bozsik-stadionban, ha a védőjátékukon javítanak.

Akadnak gondok a paksi védelemben, tudja ezt Kis Károly is
Tíz forduló telt el az OTP Bank Liga 2011/2012-es kiírásából, de a Ligakupa-győztes és ezüstérmet szerző Paks játéka még mindig nem érte el a tavaly mutatott szintet. Az "atomvárosiak" ugyan a Honvéddal egyetemben a második legtöbb gólt szerezték eddig az élvonalban, de 23 kapott góljukat csak a kiesőjelölt Zalaegerszeg "szárnyalja túl". Kis Károly vezetőedző tudja, hogy Kispesten éppen ezért nagyon nehéz dolga lesz a csapatának, a tréner szerint ha a hátsó alakzat nem szedi össze magát, nem sok babér terem majd a számukra.

"Sajnálatos módon a legutóbbi, a PMFC elleni mérkőzésünkön sem tudtuk megszerezni a három pontot. Most hétvégén is nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen a harmadik helyezett Honvéd otthonába látogatunk. Nagyszerűen védekeznek, és mellé a támadójátékuk is igen eredményes. Ezzel mi is hasonlóan állunk, ugyanannyi gólt szereztünk, mint ellenfelünk, tizenkilencet. Azonban velük ellentétben mi sokat is kaptunk. Nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy a védekezésünk rendben legyen, hiszen nagyon mozgékony és gyors támadóik vannak. Csak akkor van esélyünk pontszerzésre, ha a védőjátékunk hatalmasat javul." - mondta a paksifc.hu-nak a tavaly az Év edzőjének megválaszott Kis Károly.