Magyar válogatott

Eltekintek attól, hogy Gera hazajöjjön - Egervári Sándor

A sérült Gera Zoltán meghívása a finnek elleni magyar válogatottban kissé furcsa lépésnek tűnt a szövetségi kapitánytól, aki blogjában tisztázta az ebből és Stieber Zoltán mellőzőséből  fakadó félreértéseket.

Mint ismert, Egervári Sándor szövetségi kapitány meghívta a sérüléssel bajlódó Gera Zoltánt is a Finnország ellen készülő magyar válogatott keretébe, ami miatt Roy Hodgson, a West Brom vezetőedzője nemtetszését fejezte ki.

"Gera Zoltán behívása körül kisebb vihar alakult ki a napokban, miután Roy Hodgson, az angol West Bromwich Albion edzője azt nyilatkozta, hogy kabalának nem engedi haza a támadót, és nem érti, miért küldtünk meghívót neki, miközben tudtuk, hogy bokasérülése kiújult. Néhány lapban ezt követően megjelent, hogy Gera helyére Stieber Zoltánt hívtuk be a keretbe. Mint oly' gyakran, ezúttal is félreértések okozták a vitát, ami valójában nem is létezik.

Fotó: AFP (archív)
Stieber neve eredetileg is szerepelt abban a hivatalos keretben, amit az UEFA-nak elküldtünk, de megbeszéltük vele, hogy gyakorlatban biztonsági tartalékként számítunk rá, ezért nem kell hazautaznia a finnek elleni meccsre. Erre a lépésre azért volt szükség, mert nem tudhattuk, hogy Gera és Dzsudzsák Balázs milyen állapotban lesz a felkészülés során. Stiebert tehát nem kellett utólag behívni a keretbe, hiszen eredetileg is benne volt, mindössze annyi történt, hogy jeleztük, számítunk rá Telkiben.

Gerával napi kapcsolatban állok, ezért pontosan tudom, mi történt vele. Sérüléséből felépülve megkezdte a teljes intenzitású edzéseket, együtt gyakorolt társaival, de bokája másik oldalán túlterheléses tünetek jelentkeztek. Csütörtökön arról számolt be, hogy injekciós kezelése eredményes volt, sokat javult az állapota.

Azért jelöltem a keretbe, mert bíztam benne, hogy a folyamatos edzések hatására felépül a finnek elleni meccsre, és szükség esetén tizenöt-húsz percre beállhat, valamint arra gondoltam, hogy a hazai orvosok is segíthetnek neki a gyógyulásban. A napokban történt angliai kezelése eredményes volt, ezért nincs szükség hazai konzíliumra, és miután Zoli az újabb kihagyás után semmiképpen sem léphet pályára, eltekintek attól, hogy hazajöjjön. Természetesen nem kabalának hívtuk volna haza, mert adott esetben nagyon sokat tudott volna tenni a csapatért, ezért az általam nagyon sokra tartott Roy Hodgsonnak nem volt igaza, mikor kissé élesen fogalmazott. Remélem, Zoli mielőbb felépül, és hamarosan pályára léphet klubcsapatában." - olvasható Egervári Sándor az mlsz.hu-n vezetett internetes naplójában.