NB I

A Kecskemét győri vendégjátéka előtt Csertőinél csak Szivics optimistább

  • Göbölyös János

A 11. fordulóval folytatódnak az OTP Bank Liga mérkőzései. A múlt héten Diósgyőrben az első vereségét elszenvedő Győr a Ferencvárost legyőző Kecskemétet fogadja.

Győri ETO FC-Kecskeméti TE NB I-es labdarúgó-mérkőzés
OTP Bank Liga 11. forduló
Győri ETO–Kecskeméti TE
ETO-Park, 09.30., péntek, 18.00
TV: SportM
Vezeti: Németh Ádám (Ring Gy., Butkai Zs.)
Hathárom-tipp: x
Méretes közhellyel élve, egyszer minden sorozat megszakad. Ez történt a 10.  fordulóban, amikor az ETO elszenvedte első vereségét a bajnokságban, nem tudta kihasználni a Debrecen újabb pontvesztését, így ponthátrányba került legnagyobb vetélytársával szemben. Pánikra persze semmi ok Győrben, ahol nyilván úgy gondolkodnak, jókor jött a diósgyőri pofon, bőven van idő annak kezelésére, akár már pénteken kisimulhatnak a vereség okozta ráncok. Igen ám, csakhogy a pontokon kívül más is szerepel a veszteséglistán, a két sérült válogatott játékos, Koltai Tamás és Fehér Zoltán továbbra sem bevethető, Vladimir Djordjevics két meccsre ,,kiütötte magát”, ráadásul a soros ellenfél sem a ,,futottak még” kategóriába tartozik. Csertői Aurél vezetőedzőnek tehát van gondja elég, bár ez az etofc.hu-nak adott nyilatkozatában alig látszik:    

„Rövidebb volt a felkészülésünk, mint máskor, hiszen vasárnap után pénteken játszik a csapat, így a regenerálásra is több figyelmet kellett fordítani. Természetesen nyerni akarunk, az idegenbeli vereségre a hazai győzelem lehet csak a gyógyír. Pontosan tudják a játékosok, hogy még jobban, pontosabban, fegyelmezettebben kell futballozniuk, hiszen a jó erőkből álló Kecskemét ellen csak a maximális teljesítmény lehet elegendő a sikerhez. A KTE erős csapat, ott van a középmezőny elején, jó játékosok alkotják, nagyon harcosak, gólképesek, de remélem, hogy jó játékkal meg tudjuk állítani őket. Vannak problémáink, sérülések, eltiltás miatt ismét lesznek hiányzók, de erős a keretünk, így szeretném, ha pénteken este már huszonnyolc pont állna a csapat neve mögött. Még jobban távolodni akarunk a harmadik, negyedik, ötödik helytől, illetve közelíteni a Debrecenhez”.

Pénteken egyébként Szabó Ottó is bemutatkozhat az idei bajnokságban, ő helyettesíti majd a védelemben az eltiltott Djordjevicset.

Tomiszlav Szivics semmit nem bíz a véletlenre, a 100. élvonalbeli bajnokiját győzelemmel ünneplő Kecskemét már csütörtökön elutazott Győrbe. Oda, ahol az eddigi három NBI-es mérkőzésén még pontot sem szerzett, de a két csapat legutóbbi találkozója is felkavaró élményt jelenthet a vendégek számára. Az idén májusban lejátszott mérkőzésen tíz perccel a vége előtt még a KTE vezetett 3-1-re, a végén mégis iksz lett a vége. Szivics a kecskemetite.hu-n az említett rossz sorozatra illetve a 3-3-as meccsre is célzott, amikor a pénteki találkozóról beszélt.

 „Eljött az idő, hogy Győrből is pontokkal térjünk haza. Úgy gondolom, a Győri ETO egy jó, masszív, szervezett és fegyelmezett csapat, de mi is azok vagyunk. Élénken él emlékezetünkben az utolsó mérkőzés, ami még mindig nagyon fáj, éppen ezért szeretnénk most pozitív eredményt elérni."

Forma index (a legutóbbi öt mérkőzés alapján)*
Győri ETO-Kecskemét
  ellenfél eredmény pontszám
GYŐR      
  Haladás (LK) 2-2 1
  Kaposvár (NBI) 0-0 1,25
  Ferencváros (NBI) 2-0 2
  Videoton II (MK) 3-0 2,50
  Diósgyőr (NBI) 0-2 0
Aktuális forma-index*     1,35
KECSKEMÉT      
  Szolnok (LK) 3-1 1,50
  Újpest (LK) 4-3 1
  Vasas (NBI) 1-1 1
  Zalaegerszeg (NBI) 1-1 1,25
  Ferencváros (NBI) 1-0 2
Aktuális forma-index*     1,35


























*Megpróbáljuk számszerűsíteni, melyik csapat milyen formában várja az aktuális bajnoki mérkőzését. Az értékelésnél mindig a legutóbbi öt találkozót vesszük figyelembe, a különböző meccseket más-más nehézségi fokozatba soroltuk. A győzelemért kétszer annyi pontszám jár, mint a döntetlenért, ha ezt tétmérkőzésen vendégként éri el a csapat, azt 0,5 illetve 0,25 ponttal jutalmazzuk. Az átlagolás után (az öt meccs összpontszámát elosztjuk öttel) a végeredmény megmutatja az adott együttes aktuális formáját. A Ligakupa-mérkőzéseket csak abban az esetben vesszük figyelembe, ha az első kerethez tartozó játékosok legealább 60 %-a pályára lép az adott találkozón. A tévedés jogát természetesen fenntartjuk, hiszen bármikor történhet meglepetés. De hát, ettől (is) izgalmas a játék.

Pontozási rendszer
A legutóbbi öt mérkőzésen elért győzelmekért (és döntetlenekért) kapható pontok
Bajnokok Ligája 3,0( 1,50)
Európa Liga 2,5 (1,25)
NB I 2,0 (1,00)
Magyar Kupa 2,0 (1,00)
Egyéb nemzetközi 2,0 (1,00)
Szuperkupa 1,5 (0,75)
Ligakupa 1,0 (0,50)
Egyéb hazai 1,0 (0,50)