Manchester City

Tévezt az ír másodosztályba száműzhetik

Carlos Tévezt, a Manchester City argentin csatárát klubja két hétre eltiltotta a csapat edzéseinek látogatásától, miután a keddi Bayern München elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen nem volt hajlandó csereként pályára lépni Roberto Mancini utasítása ellenére. Egy kis északír klub, az ír másodosztályban szereplő Limavady United kapva kapott az alkalmon, és felajánlotta, hogy kölcsönveszi a renitens támadót.

Carlos Tévez a Manchester City kispadján a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen
A Manchester City vizsgálatot indított a kedd esti BL-mérkőzésen történtekkel kapcsolatban, és amíg ez le nem zárul, Tévez sem mérkőzésen sem edzésen nem vehet részt a csapatnál. Tévez hiába kért elnézést a szurkolóktól, Mancini úgy tűnik, nem bocsájt meg az argentin csatárnak, de a szurkolók szívébe sem lopta be magát, a manchesteri repülőtérről a Bayern München elleni 2-0-ra elvesztett BL-mérkőzést követően rendőrautóval kellett kimenekíteni.

Egy északír egyesület, az ír másodosztályban szereplő Limavady United nem sokat teketóriázott, még szerdán üzent a Manchester City vezetőinek, hogy szívesen látnák Tévezt soraikban. David Brewster, a Limavady elnöke szeretné, ha az argentin támadó kölcsönben náluk folytatná, természetesen úgy, hogy a City állná 190 ezer fontos heti fizetését.

"Mivel a Manchester City eltiltotta Carlos Tévezt a csapatában való szerepléstől, a Limavady United FC szeretne segíteni az Önök klubjának a probléma megoldásában. Mi kölcsönvennénk Tévezt a szezon hátralévő részére, vagy amíg nem talál magának egy másik klubot, így addig is úgy játszhatna mérkőzéseket, hogy a Bajnokok Ligájában akár ebben a szezonban is újra pályára léphetne" - áll Brewster közleményében.

"A mi klubunk az ír másodosztályban játszik, és természetesen nem tudja állni Carlos Tévez fizetését, viszont a mendzserünk nagyon szívesen dolgozna vele, és a számára is fontos lenne, hogy játékban maradjon, amíg nem sikerül eladni" - érvel a jórészt amatőr játékosokat felvonultató klub elnöke.

Az északír golfozó Rory Mcllroy twitterén már mint a klub új szerzeményét üdvözli az argentin csatárt, és az alábbi képet postolta.

Carlos Tévezt köszöntie a felirat az északír Limavady United FC csapatánál
A Manchester City egyelőre nem reagált az ajánlatra, és nem is valószínű, hogy elfogadják azt, de Tévez sem szívesen játszana az amatőr ligában, jóllehet Angliában sokak szerint megérdemelné a "száműzetést". A szakértők szinte egytől egyig leszedték a keresztvizet Tévezről az esetet követően. Graeme Souness, korábbi kiváló játékos és szakvezető a mérkőzést követően a Sky Sports szakkommentátoraként futballistához méltatlan magatartásról beszélt, ami sokat árthat a labdarúgók általános megítélésében. Szerinte Tévez egy "rothadt alma" a Manchester Cityben.