Rögbi-vb

Jól alakulnak a helyszíni nézőszámok

  • VNA
Címkék:

Nincs mindig telt ház, de a szervezők szerint így is sikeres a rögbi-világbajnokság nézettsége, ahol összesen 1,35 millió helyszíni nézőt várnak.

Egyelőre jól alakul az új-zélandi rögbi-világbajnokság helyszíni nézettsége, így a szervezők bíznak benne, hogy sikerül elérniük a célként kitűzött 1,35 milliós számot. A torna első 28 mérkőzésére ugyanis több mint 750.000 néző váltott belépőt, így a hátralévő találkozók során a tervezett számok elérhetőnek tűnnek. „Most kezdődik igazán a torna, hiszen a csoportkör utolsó találkozói jönnek. Szamoa sorsdöntő meccset játszik Dél-Afrika ellen, az írek számára is fontos mérkőzés következik Olaszország ellen és a Japán-Kanada találkozóra is sok nézőt várunk” - nyilatkozta Shane Harmon a szervezőbizottság főtitkára.

A szervezőbizottság közlése szerint a negyeddöntőkre és az elődöntőkre még vannak eladó jegyek, de amint az egyenese kieséses szakasz párosításai véglegessé válnak, a szurkolók vélhetően lecsapnak majd a lehetőségre, így vélhetően garantált lesz a telt ház a továbbjutásról döntő találkozókon. A szervezők az eddigi meccsek után 202 millió dolláros bevételt jegyeznek az eladásokból és közel vannak ahhoz, hogy a költségvetésben rögzített célt (268,5 millió dollár) is elérjék az október 23-án záruló torna végéig.