Alpesi sí

Horror bukása után visszatérhet Hans Grugger

  • VNA

Nyolc hónappal a kitzbüheli edzésen elszenvedett súlyos bukása után visszatérhet a pályára az osztrák síző, Hans Grugger.

A sízőt kezelő innsbrucki klinika orvosai alapos vizsgálatnak vetették alá a 29 esztendős sportolót, aki mostantól már ismét versenyezhet. „Nagyon boldog vagyok, hogy megkaptam az engedélyt, hiszen az utóbbi napokban már elég ideges voltam a vizsgálat miatt. Örülök neki, hogy így alakultak a dolgok” - mondta a salzburgi síző, aki azonban egyelőre még nem tervez visszatérni a Világkupába. az ugyanis csak újabb fél év elteltével dőlhet el, hogy Grugger szervezete miként reagál a sízésre és alkalmas-e a magas koncentrációt igénylő edzések elviselésére.

„A következő 2-3 hétben elmegyek majd síelni, de ezt megelőzően alaposan fel kell készülnöm fizikailag. Az ágyban fekvés után ez most óriási előrelépés lesz számomra. Eleinte csak élvezetből síelni és szeretnék visszatalálni a sebesség bűvöletéhez. A többit majd utána meglátjuk” - mondta Grugger, aki a legendás Streif pályán elszenvedett bukása után sokáig életveszélyes állapotban volt. Az osztrák síző az alábbi videón is látható bukásban 110 km/órás sebességnél esett el, amelynek következtében súlyos fejsérüléseket szenvedett és két hétig mesterséges kómában tartották.