Felmérés

Federernél csak Mandelát tisztelik jobban az emberek

  • VNA

Roger Federernél csak egy embert ismer és tisztel jobban a közvélemény, az egykori dél-afrikai államelnököt, Nelson Mandelát.

Roger Federer 16-szoros Grand Slam-győztes teniszező egy gyerekkel beszélget.
Huszonöt országban közel 51.000 ember megkérdezésével különleges vizsgálatot hajtott végre a Reputation Institute névre hallgató szervezet, amely azt vizsgálta, hogy a közvélemény mely közszereplőket látja a leghitelesebbnek, és kiben bízik a leginkább. A lista második helyén végzett a remek svájci teniszező, Roger Federer, aki olyan közismert embereket előzött meg, mint Bill Gates, Steve Jobs, Oprah Winfrey vagy éppen a U2 együttes énekese, Bono. A szavazás élén az egykori dél-afrikai államelnök, Nelson Mandela végzett. A híres sportolók közül a baseballozó Derek Jeter (16.), a kosárlabdázó LeBron James (23.) és a labdarúgó David Beckham (24.) került fel az 54 fős listára, amely a nemzetközi sport-, kulturális- és politikai életben számon tartott ismert embereket foglalta magában.

„A felmérés megmutatta, hogy az emberek az olyan vezetőket fogadják és tisztelik a leginkább, akik a saját területükön és országukon kívül is képesek jótékonykodni és szerepet vállalni” - nyilatkozta az intézet elnöke, Dr. Charles Fumbrun. A 30 esztendős svájci teniszező pályafutása során eddig 16 Grand Slam-tornát nyert meg, a civil életben azonban rendkívül aktívan jótékonykodik szerte a világban. A Roger Federer Alapítvány különböző sportprojekteket támogat Svájcban, Etiópiában, Dél-Afrikában, Malawiban, Tanzániában és Zimbabwében is.

A Reputation Institue felmérésének eredménye
1. Nelson Mandela 78.5 pont
2. Roger Federer 72.1 pont
3. Bill Gates 71.7 pont
4. Warren Buffett 69.7 pont
5. Richard Branson 68.3 pont
6. Steve Jobs 68.3 pont
7. Oprah Winfrey 67.7 pont
8. Bono 67.7 pont
9. Ratan Tata 66.3 pont
10. II. Erzsébet 64.9 pont