Bajnokok Ligája

Deschamps és Klopp is a szerencsét emlegeti

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapján a Borussia Dortmund váratlanul nagy pofonba szaladt bele a Marseille otthonában, és ugyan még négy mérkőzés hátra van a csoportküzdelmekből, ezzel pokolian nehéz helyzetbe került a továbbjutást illetően. A 3-0-ra végződő találkozó után a két szakvezető egyaránt elismerte: ezen az estén a Marseille-nek volt nagyobb szerencséje.

Klopp kedve nem volt valami vidám szerda este
A német bajnoknak nem igazán megy ebben a szezonban, a Bundesligában hét fordulót követően a nyolcadik helyen áll, míg a Bajnokok Ligájában két forduló után már tetemes a hátránya az első két helyen álló (OM, Arsenal) csapathoz képest.

Szerdán az Olimpique Marseille otthonában - az impozáns Velodrome-ban - igen súlyos, 3-0-s vereséget elkönyvelő dortmundiak vezetőedzője szerint az első bekapott gól után összezuhantak, de úgy érzi, nem volt ekkora a különbség a két csapat között.

"Miután bekaptuk az első gólt, veszítettünk a szervezettségünkből, mert egyre több ellentámadást akartunk vezetni" - mondta Jürgen Klopp. "Ugyan a Marseille szerzett három gólt, mégis úgy gondolom, nekünk volt több nagy lehetőségünk a gólszerzésre. Mario Götze több alkalommal is betalálhatott volna, Mats Hummels hibáját pedig könyörtelenül kihasználták. Miután pedig a franciák megszerezték harmadik góljukat, az számunkra a végét jelentette a mérkőzésnek".

Kollégája, Didier Deschamps elismerte, ezen az estén nekik volt több szerencséjük. "Boldog vagyok, mert egy nagyon jó csapatot sikerült legyőznünk. El kell ismernem, voltak szerencsés momentumaink támadásban és védekezésben is egyaránt, de ez ebben a szezonban nem volt mindig így" - értékelt az európai szövetség honlapján a francia.